Держави Україна в райцентрах немає

Діджиталізація по-українськи

Напевно, багато хто в курсі, що я зареєстрував Borsch Рекрутинг в своєму морквяному селі. У мене була ідея, що таким чином мої податки не розмажуться тонким шаром по Києву, де їх ніхто не помітить, а допоможуть людям там, де вони особливо потрібні. На рівні сільради у нас повне взаєморозуміння, гармонія і любов.

Але. Щойно треба оформити який-небудь документ, настає лютий ахтунг. Тому що розпіарений Дубілетом Портал igov працює де завгодно, але тільки не в моєму селі. На сайті Мін'юсту щось можна зробити віддалено. Але не те, що мені потрібно.

Щоб відкрити новий КВЕД, довелося їхати в Полтавську область до держреєстратора. За день об'їздив три райони. У Чорнухинському реєстратора немає! Їду в Пирятин. Реєстратор є. Зі скрипом погоджується зареєструвати. Але потрібен нотаріус. Навіщо нотаріально реєструвати додавання КВЕД - окреме питання. Але нотаріуса в Пирятині немає. Державний нотаріус в понеділок вихідний, двоє приватних - у відпустці. Їду в Лубни. Там 9 нотаріусів. Обійшов 6. Усі відфутболили, тотальна зайнятість.

У підсумку, таки знайшов людей в Лубнах і КВЕД додав. Але блін! На це пішов цілий день!

Діджиталізація і держава в смартфоні - проблема, яка перезріла

Проблема в тому, що держави Україна в райцентрах просто немає. Нормальної, турботливої держави з рівними руками, яка не ганяє тебе цілий день за папірцями по чергах з міста в місто. Добре, що я на машині, а якщо така послуга потрібна тому, у кого машини немає? Він і за день не впорається.

Діджиталізація і держава в смартфоні - проблема, яка перезріла. Досить піару, давайте рішення! Українські айтішники одні з кращих в світі. Упевнений, для того, щоб основні функції електронного уряду запрацювали по всій Україні, досить півроку. Щоб докрутити все до ідеалу, потрібен ще рік. Нова влада зможе отримати багато плюсів у карму, якщо виконає обіцянку і зробить спілкування з державою простим і зрозумілим. І так, провалена діджиталізація - одна з причин того, що Порошенка не обрали на другий термін. За 5 років у цій області можна було зробити набагато більше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі