Найбільша помилка, яку може зробити нова Верховна Рада

Якщо їм відносно безперешкодно вдасться протягнути план "миру" з Росією, то незабаром в країні рване

Завтра відбудеться перше засідання Верховної Ради дев'ятого скликання. Найбільша помилка, яку вони можуть вчинити на старті своєї роботи - це швидке ухвалення рішень для впровадження так званих "Мінських домовленостей" або якогось схожого плану капітуляції.

Відповідні рішення можуть провести через парламент у найближчі тижні або місяці. Зеленський йшов на посаду з гаслами про швидкий мир і без найменшого уявлення про причини війни. Судячи із заяв західних лідерів, вони готові дотиснути молодого президента України. "Нормандська група" зустрінеться ближчим часом.

Спираючись на високу суспільну підтримку, Зеленський мав шанс почати розмову про перегляд "Мінських домовленостей". Він мав підстави і можливості вказати на те, що в цих домовленостях не так. Але на жаль, Зеленський смиренно поплив прокладеною доріжкою Порошенка.

Екс-президент багато наговорив про безальтернативність цих домовленостей. Чинний може почати їх виконувати

Екс-президент багато наговорив про безальтернативність цих домовленостей. Чинний може почати їх виконувати. Попередник пам'ятав про події 31 серпня 2015 року під стінами Верховної Ради. Сьогоднішня команда явно живе вірою у свою електоральну безсмертність, перебуває в ейфорії, з ілюзією про власну досконалість. А їхній виборець ще якийсь час буде в стані зачарування. Це тимчасове марево може надихнути Зеленського і його фракцію на поспішні кроки до швидкого "миру", а фактично до капітуляції.

Важко зараз уявити, що буде діятися під Верховною Радою у той день. Але навіть якщо їм відносно безперешкодно вдасться протягнути план "миру" з Росією, то незабаром в країні рване. Масштабно рване. І обов'язково рване.

Будемо сподіватися, що Марш захисників України вони бачили і висновки зробили.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі