Путін погодиться лише з однією пропозицією Зеленського - це повна капітуляція

Кремль не змінить умов

На зустрічі президентів Франції та Росії Володимир Путін знову повторив умови, за яких можуть відбутися переговори лідерів країн у "нормандському форматі".

Це повна імплементація рішень, які нададуть автономію окупованим районам Донбасу і амністія лідерів бойовиків, - пише Віталій Портников для "Еспресо".

Якщо спростити ці умови російського президента, ми побачимо, що Путін хоче збереження повного контролю над Донбасом (а, можливо, і розширення території контролю, адже не випадково ж він спрощує порядок видачі паспортів). Так, Донбас номінально буде вважатися українською територією, але насправді буде державою в державі. Путі н хоче уникнути ситуації, при якій в разі врегулювання конфлікту територія Донбасу повернеться під контроль Києва. Але при цьому йому потрібно, щоб маріонеткові "політики" окупованого регіону брали участь в управлінні Україною - ось навіщо йому потрібна амністія.

Путін хоче збереження повного контролю над Донбасом

При цьому умови Путіна - це не умови закінчення війни. Це всього лише умови, на яких він згоден зустрітися у "нормандському форматі". І вже зрозуміло, що ці умови не зміняться - тому що Путіну не потрібно їх змінювати. Більш того, він може розраховувати, що західні учасники "нормандського формату" чинитимуть тиск не на нього, а на українського президента Володимира Зеленського. Тому що якщо і Зеленському, і Макрону для доведення своєї політичної спроможності потрібна зустріч в "нормандському форматі", так нехай український і французький президенти і розбираються між собою. А Путін може почекати.

Не випадково досвідчена Ангела Меркель не бере участі у цьому балагані надій, тому що прекрасно усвідомлює його приреченість на невдачу. Еммануель Макрон поводиться зовсім інакше, хоча і він вже став висловлюватися щодо самої можливості проведення зустрічі в "нормандському форматі" більш обережно, ніж в недавньому минулому. Можливо, зустріч з Путіним у форті Брегансон продемонструвала французькому президенту всю марність його зусиль по зміні позиції російського колеги.

Макрон говорив про зміну влади в Україні як про якийсь "новий фактор" у вирішенні конфлікту. Ніби Україна не жертва війни, закінчення якої залежить від позиції президента Росії

Але залишається колега, чию позицію немов би можна змінити - український президент. Сам факт того, що Макрон говорив про зміну влади в Україні як про якийсь "новий фактор" у вирішенні конфлікту - так, ніби Україна не жертва, а учасник війни і закінчення конфлікту дійсно залежить від позиції її президента, а не від позиції президента Росії - вже говорить про маніпулятивні підходи французького президента і його готовність використовувати недосвідченість Зеленського для досягнення власних політичних цілей.

У кулуарах французькі дипломати розповідали, що Зеленський зробив якісь нові - нікому поки не відомі - пропозиції, з якими Путін може погодитися

А у кулуарах Брегансону французькі дипломати розповідали журналістам про те, що Зеленський зробив якісь нові - і нікому поки не відомі - пропозиції, з якими Путін може погодитися. І це доводить, що маніпуляції "доброзичливців Кремля" на Заході не знають ніяких "червоних ліній".

Тому що єдина пропозиція, яку Зеленський може зробити Путіну і з якою російський президент погодиться - це беззастережна політична і військова капітуляція України перед ворогом.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі