У хумус можна додавати м'ясо, манго, гарбуз

Час приготування - 3-4 години. Стільки вариться нут

Шалом, гастроприхожани. Сьогодні полетимо до Ізраїлю. Пристебніть ремені. А ні, не пристібайте. Ми ж будемо їсти хумус. А він смачний. Дуже.

Але спочатку вступний інструктаж. Тахіні - це кунжутна паста. Просто перемелений кунжут. Усе. В хумус можна додавати все, що хочете: в'ялені томати, фету, оливки, манго, м'ясо, баклажани, гарбуз і так далі.

Ну, а тепер злітаємо. Час польоту (закреслено) приготування - 3-4 години (стільки вариться нут, все інше - швидко).

Процідіть нут, але відвар не виливайте

250 г нуту замочіть на ніч. Потім зваріть. Нут повинен разімліти від водних процедур і стати дуже м'яким. Процідіть, але відвар не виливайте (він ще стане в нагоді). 75 г кунжуту обсмажте (5 хвилин), а потім в ступці/ блендері перетріть в однорідну пасту - ви приготували тахіні.

Дрібно наріжте зубчик часнику. В остиглий нут додайте тахіні, щіпку паприки і зіри, 5 г солі, часник, чайну ложку цукру і сік одного лимона. Збийте. Додайте 40 мл рослинного масла і 5 ст. л. води, в якій варився нут. Знову збийте. Готово.

І все - ви десь у Тель-Авіві. Зайшли в маленьке місцеве кафе. Ви там не вперше. Кафе сімейне, дуже давнє і завжди заповнене людьми. Готує хумус Ісаак. Він же і власник. Хумус ви просите зробити з собою. Вітається з Сарою, дружиною Ісака, забираєте хумус і йдете на берег. Сонце б'є в очі. У Тель-Авіві жарко, шумно, але дуже з любов'ю. Пахне солоною водою. Гаряче повітря приємно обпікає шкіру. Ви опускаєте піту в кремовий хумус, кусаєте. Вам смачно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі