Українська економіка вільніша, ніж в Росії. Ми зростаємо, а вони – ні

Трильйони нафтодоларів у кращі часи не допомогли

У другому кварталі ВВП виріс на 4,6% в порівнянні з другим кварталом минулого року.

ВВП України зростає 14-й квартал поспіль.

Хто б не був президентом і у якої партії не була б влада, щороку ринковий бізнес в Україні міцніє. Це закономірний історичний процес. І хоча ми будемо відхаркувати совкове утриманство, спрагу до халяви, зрівнялівку і вождизм ще дуже довго, час "русскомирского" совка безповоротно йде. Бізнес зробить все краще, ніж чиновники і олігархи. Тому зростання ВВП в 5% і більше не за горами.

Великою мірою, вся війна з росіянами - вона за це зростання. У Росії резерву зростання немає. Велика централізація і краща, ніж у нас, керованість, не зробили з Росії економічного тигра. Трильйони нафтодоларів у кращі часи не допомогли. Єдиний спосіб підтримати своє реноме великої держави на пострадянському просторі для Росії - зробити так, щоб у інших було гірше.

Єдиний спосіб підтримати своє реноме великої держави на пострадянському просторі для Росії - зробити так, щоб у інших було гірше

Наша модель економіки ущербна, затратна, неефективна. Але вона набагато вільніша і, завдяки відносній свободі, навіть в таких умовах розвивається, незважаючи ні на що. Тому, в глобальному плані, я все одно зберігаю оптимізм. Остаточна незалежність і економічна ефективність України - питання часу. Звичайно, хочеться раніше. Але гріє душу, що це невідворотно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі