Зеленський їде до Ердогана – друга Путіна

Президент України - почесний гість на конференції, де Туреччина розкриває нову політичну ініціативу Asia Anew

Протягом всієї історії проти загрози Росії, Туреччина була у союзі з Заходом як продовження Османської держави. Зараз з Ердоганом відривається від Заходу і під керівництвом РФ повертає свій напрямок в Азію.

Ердоган і його близький друг Путін доклали чимало зусиль, щоб домогтися цих змін.

За цим складним шляхом стоять події, не розкриті до кінця. Це знищення російського винищувача, коли наказ дав прем'єр-міністр Туреччини, а зрештою звинуватили "путчистів" пілотів. Убивство російського посла в Анкарі Андрія Карлова перед камерами безпосередньо колишнім особистим охоронцем Ердогана, і потім його ліквідація. Пильність російського флоту в Середземному морі, в безпосередній близькості, щоб захистити Ердогана під час "театральних дій" спроби перевороту 15 липня в Туреччині.

Понад сто тисяч людей, яких кинули до в'язниці, називають терористами. Це солдати, поліцейські, прокурори, судді, вчителі, держслужбовці, бізнесмени, домогосподарки

Вигадане "ФЕТО" (так звана FETO, або Гюленівська терористична організація. Турецький громадський рух, який виник навколо ідей письменника Фетхуллаха Гюлена, Анкара вважає терористичним. - Gazeta.ua) стало козлом відпущення для Ердогана в прикритті всіх нерозкритих справ. Ну немає такої терор організації, загальновизнаної всією світовою громадськістю, як немає і жодного її теракту. Цим чарівним словом Ердоган за одну ніч нейтралізував більше 500 000 своїх супротивників, а простіше - людей, які не думають так, як Ердоган. Понад сто тисяч кинули до в'язниці і називають терористами. Це солдати, поліцейські, прокурори, судді, вчителі, держслужбовці, бізнесмени, навіть домогосподарки. І жоден з цих так званих терористів не чинив ніякого опору поліції.

Тому що ці люди не терористи, їх єдиним злочином є критика Ердогана. Ті, хто може втекти з Туреччини, біжать і знаходять притулок у західних країнах.

Громадяни, які ніколи навіть правила дорожнього руху не порушували, були кинуті в тюрми, по п'ять чоловік в одиночну камеру. Деякі були приречені на смерть, як учитель Гекхан Ачіккколлу, загиблий від тортур у поліцейській дільниці.

Незалежні інститути друку були закриті, а журналісти - у в'язниці. Всі турецькі громадяни залякані, їх змусили замовкнути.

Ось у таку Туреччину їде Зеленський.

Нова політична ініціатива Туреччини несе в собі офіційний розворот у бік Азії

Крім того, президент України запрошений в якості почесного гостя на 11-ю Конференцію послів під назвою "І знову Азія". З назви зрозуміло, що нова політична ініціатива Туреччини несе в собі офіційний розворот в бік Азії. Думаю, не потрібно довго розповідати, що означає присутність Зеленського.

Так, Туреччина не визнає анексію Криму. А які конкретні санкції вживає проти РФ? Чому б не закрити протоку Босфор для російських військових кораблів?

Кримські татари, які отримують фінансову підтримку від Ердогана, зазвичай малюють рожеву картину. За їх словами, те, що Туреччина, не визнає російську окупацію Криму, дуже цінно. Так, Туреччина не визнає анексію Криму. А які конкретні санкції вживає проти Росії?

Тільки вчора, 6 серпня, Україна втратила 4 синів після обстрілу російських окупантів. Україна і Росія в конфлікті. Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі воюючих держав не мають права проходити через контрольовану Туреччиною Босфорську протоку. Так чому б Туреччині в якості санкцій не закрити протоку Босфор для російських військових кораблів?

Якщо Ердоган щось і зробив для Криму, то нехай про це розкажуть кримські татари. Але, на жаль, Ердоган діє більше на користь Росії.

Завдяки Туреччині і Турецькому потоку, Росія наблизилася до запуску чергового газопроводу в обхід України.

Серед прихильників повернення росіян в ПАРЄ була і Туреччина

25 червня в ПАРЄ, коли делегація Росії повернулася до роботи в асамблеї з повним набором повноважень, серед прихильників цього була і Туреччина.

Ну а зовсім недавно російські літаки привезли Ердогану в Анкару С-400. Створюється враження, що Росія потихеньку окуповує Туреччину, а дипломати, бюрократія, судова система і армія в Анкарі повністю в розпорядженні Путіна.

Нюанс, але важливий. На офіційному сайті президента Туреччини ім'я Володимира Зеленського написали по-російськи, а не по-українськи. Хоча правило в турецькій мові говорить про те, що імена написані на кирилиці, перекладаються так, як читаються турецькою мовою. Тобто Володимир, а не Владімір, точно так, як той же сайт написав це англійською.

До моєї улюбленого прислів'я "Не знімеш овчини з ведмедя, не вийде друга з Росії" хочу додати ще одну "Скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти". Кращий друг Ердогана - Путін. Туреччина зараз переживає найтемніший період в історії країни.

Ердоган проводить безсонні ночі в планах організації знищення противників, тому раніше засинав, сидячи поруч із президентом Петром Порошенко. Можливо, від того, що почувався в безпеці. Я сподіваюся, президент Зеленський не дасть йому заснути поруч.

Юнус Ердогду, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі