"Шахтар" переможе "Динамо" з мінімальним рахунком

Але по грі переваги донеччан чекати не варто

Матч за Суперкубок — розігрів перед сезоном. "Динамо" перебуває трохи в іншому становищі, ніж "Шахтар". Киянам за 10 днів потрібно грати у кваліфікації Ліги чемпіонів. Тому динамівці мають перебувати вже зараз у хорошій ігровій формі.

Кожному тренерові хочеться розпочати свій шлях у новій команді з перемоги. Це додає впевненості в роботі. У першій своїй грі на чолі "Шахтаря" колишній тренер команди Паулу Фонсека програв Суперкубок України, але потім тричі поспіль ставав чемпіоном. Для Луїша Каштру можливий програш 28 липня не стане великою проблемою, бо головний орієнтир — Ліга чемпіонів.

"Динамо" має великі кадрові проблеми

"Динамо" має великі кадрові проблеми. Циганков тільки починає підготовку до сезону. Іспанський форвард Соль знову зазнав травми. Є інші гравці, які мають негаразди зі здоров'ям. Вербич пропустив певний час.

Втрата Циганкова стане болючою для динамівців. 21-річний півзахисник сьогодні — лідер команди. А от грати без Соля вже звикли.

Загалом, якщо у команді багато травмованих, варто задуматися над правильністю тренувального процесу. Нормальним вважається, якщо у команді 10 відсотків травмованих гравців. Футбол — контактний вид спорту, тому тут без травм не обійтися. Гравці мають надмірні навантаження, їхній організм не витримує. Варто задуматися над методологією тренувань. На мою думку, успішні команди — стабільні. Свого часу в Лобановського, Луческу була дуже коротка обойма гравців, 14–15 на сезон. Усе це дуже важливо для зіграності. "Реал" тричі поспіль виграв Лігу чемпіонів фактично одним складом. У "Ліверпуля" навантаження падає на одних і тих же гравців. Тут важливий тренерський досвід, розуміння правильної підготовки команди до сезону.

Нормальним вважається, якщо у команді 10 відсотків травмованих гравців

Влітку в "Шахтарі" змінився тренер. Щодо кадрів — усі залишилися на місцях.

Минулий сезон по очних матчах показав, що "Динамо" і "Шахтар" приблизно рівні команди. За грою динамівці виглядали симпатичніше.

Не варто чекати того, що динамівці оборонятимуться, а гірники більше володітимуть ініціативою. Останні матчі показали, що "Динамо" здатне пресингувати "Шахтар". Часто донеччани не знали, що з цим робити. Але "Шахтар" діятиме розкутіше, бо в суперника невдовзі — Ліга чемпіонів. Тому, прогнозую, команда Каштру переможе з мінімальним рахунком.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі