Російські гроші не пахнуть. Це урок для XXI століття

Не ми такі – життя таке

Безглузда історія із заміною глави про анексію Криму на главу про неправдиві заяви Трампа в російському виданні книги ізраїльського "інтелектуального шоумена" Юваля Ной Харарі "21 урок для XXІ століття" могла б виявитися просто сумною ілюстрацією, що характеризує особистість автора невибагливих бестселерів і сучасні російські звички.

Але насправді це тенденція, а не ілюстрація. Це 22-й урок для XXI століття: російські гроші не пахнуть, а коли пахнуть, потрібно затиснути ніс і спробувати виловити їх з того самого туалету, в якому Володимир Володимирович Путін в незапам'ятні часи обіцяв замочити терористів, - пише Віталій Портников для "Грани.Ру".

Саме тому, що російські гроші не пахнуть, західні політики з числа правих радикалів, лівих радикалів і просто з добропорядних творять дива в пошуках "діалогу і взаєморозуміння" з країною, яка послідовно руйнує світовий порядок і причетна до загибелі сотень тисяч невинних людей в різних країнах світу.

Саме тому, що російські гроші не пахнуть, російська делегація тріумфально повернулася в Парламентську асамблею Ради Європи

Саме тому, що російські гроші не пахнуть, російська делегація тріумфально повернулася в Парламентську асамблею Ради Європи, не виконавши жодної з умов зняття санкцій і домігшись зміни правил, які не дозволять карати агресорів надалі.

Саме тому, що російські гроші не пахнуть, триває будівництво "Північного потоку - 2" і ніхто - ні Трамп, ні Порошенко, ні інші провідні політики сучасного світу - не змогли цьому перешкодити, хоча ризик початку великої війни на європейському континенті після закінчення будівництва підвищується в рази.

Саме тому, що гроші не пахнуть, друзі і соратники нового українського президента, включаючи його першого помічника, висловлюють надію, що вже через пару років зможуть продавати свої смішні серіали в країну, яка окупувала частину території їхньої батьківщини і причетна до вбивств, тортур, знущань над їхніми співгромадянами.

Просто не потрібно морочитися. Просто ринок

Просто не потрібно морочитися. Просто ринок. Просто можна домовитися - і продати, це тобі не домагатися успіху в цивілізованому світі. Просто можна отримати партійне фінансування для якихось ліг, фронтів та іншого непотребу без заповнення податкових декларацій та виконання вимог нудного західного законодавства. Просто можна добре заробити. Як Шредер. Як цілий виводок колишніх австрійських канцлерів. Як грецькі "ліваки" і німецькі праві. Як звичайні "заробітчани", які горбляться на країну, яка нищить перспективи їхньої власної держави, близьких, сімей. На все це є одна проста відповідь, яку раніше можна було написати над усіма межами тьмяного пострадянського світу і яка, як повітряна куля, переміщається на Захід.

Не ми такі - життя таке. І не дуже страшно, що від нас щосили несе лайном. Це не від нас - це від російських грошей в наших кишенях. Насправді вони пахнуть.

Але гроші великі. Можна і перетерпіти.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі