Кремль почав торги з Україною – що після перемовин їм залишиться, а що нам

З війни Путін добровільно вийде або переможцем, або не вийде

Щоб не робив Кремль по відношенню до України, це завжди буде експансія і наступ. І не має значення хто там при владі, за останні 400 років різні люди були, але зовнішня політика щодо України завжди колоніалістська.

Вчора президент Росії своїм указом надав можливість отримати російське громадянство за спрощеною процедурою не лише жителям окупованих територій, а й усім хто раніше проживав у Донецькій та Луганській областях.

В самому тексті є назви так би мовити "республік", що підтверджує їх визнання з боку РФ.

В глобальному контексті - це війна, яка не припинялась. З точки зору тактики - це демонстрація сили в діалозі, якщо це можна назвати діалогом.

Переговори з РФ та мир на їх умовах - це пастка

Треба розуміти, що Путін добровільно з війни вийде або переможцем, або не вийде. Тому плекати ілюзії, що він чимось там поступиться, про щось домовиться заради торжества міжнародного права - це наївно.

Яскравий приклад Молдова. Крок РФ назад, ніби то заради мирної угоди, призвів до ще більшого інкорпорування РФ у Молдову. Тепер Молдову знекровлять красиво, без танків, залишать назву країни, а по суті це буде сателіт Росії. Дуже сильно сподіваюсь, що Молдові вистачить сил у цій боротьбі, але вони вже й самі сумніваються.

Тому, переговори з РФ та мир на їх умовах - це пастка.

Мені шкода, що половина жителів України перебувають під впливом російської пропаганди і думають, що війна може припинитись після перемовин з РФ. За такою логікою виходить, що РФ анексувала та окупувала частину наших земель тому, що хотіла поговорити з кимось з наших президентів. Це ж абсурд, правда? Їм потрібна наша територія і наш суверенітет.

Сильна держава - це і є сильний аргумент у міжнародних конфліктах

Тому єдиний предмет будь-яких перемовин з РФ - наша земля і наша державність. То ви що думаєте, РФ зайде у перемовний процес, щоб все завойоване назад віддати? Ні. Вони будуть вести торги - що після перемовин їм залишиться, а що нам. Видача паспортів - це і є торг, він вже почався. І те, що вони повернуть нам - це буде на їх умовах, аби продовжувати руйнувати нас зсередини, хіба це не зрозуміло?

Тож, в ситуації, що склалась не треба поспішати. Краще витратити більше часу, але отримати той результат, який не ослабить, а зміцнить Україну. А це можливо лише в одному випадку, коли Україна стане сильною державою. Українська влада повинна вірити у свої сили та розбудовувати надшвидкими темпами потужну Україну. Сильна держава - це і є сильний аргумент у міжнародних конфліктах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі