Українська чемпіонка Вімблдону грає в атакувальний теніс, але уміє терпіти

Світоліна має бути успішнішою у другій частині сезону

Такі матчі, як фінал чоловічого Вімблдону, зустрічаються дуже рідко. Хто дивився фінальну зустріч між Новаком Джоковичем та Роджером Федеррером - щаслива людина. Гра була багатогранною. Відразу її осягнути буде важко. Для цього потрібен час.

У фінальній грі важко знайти справедливість. Виграти міг як Джокович, так і Федерер. Кожен з гравців проявив свої унікальні якості. У змаганнях унікальності немає справедливості.

Обидва гравці підійшли до турніру взагалі та фіналу зокрема в хорошій формі. Джокович має таку рису, яку я називаю "реакцією на ситуацію". Серб набагато простіше реагував на дії Федерера та зіграв у захисті. На конкретну ситуацію на корті він був стабільніший за свого суперника. Швейцарець дуже хотів виграти. Можливо, якраз це завадило йому в фіналі, тому переміг Джокович.

Джокович має таку рису, яку я називаю "реакцією на ситуацію"

Для Еліни Світоліної важливий, як вихід до півфіналу, так і те, що вона врешті позбавилася своїх проблем з коліном і змогла повноцінно грати. Якщо вона так буде грати, то в другій частині сезону буде ще успішнішою.

Півфінал на такому великому турнірі, як Вімблдон - це серйозне досягнення. Все йде крок за кроком. Є досвід успішного проведення матчу з сильними суперниками. Зараз румунка Халеп, суперниця у півфіналі, перебуває в такій формі, що зупинити її майже нереально. Вона і виграла турнір.

Для Світоліної важливий, як вихід до півфіналу, так і те, що вона врешті позбавилася своїх проблем з коліном

Важким видався матч Світоліної проти росіянки Гаспарян. Гра складалася не на користь українки, але вона проявила характер, не здавалася. Удача допомогла їй пройти далі. Я б хотів ще відзначити гру проти гречанки Саккарі, яка дала зрозуміти, що Еліна може багато досягти на Вімблдоні-2019.

Дарина Снігур виграла юніорський Вімблдон. Далеко не кожен, хто виграв юніорські турніри, потім досягав успіху у дорослому тенісі. Це, скоріше, можливість показати власну перспективу, фактор якості потенціалу.

Снігур досягла прогресу за останні вісім місяців. Велика заслуга в цьому тренера Лариси Савченко. Вона не ламає найкращі якості гравця. У Дарини своєрідна техніка, координація, специфічні рухи - все це школа. Тренеру вдалося з'єднати докупи все те, що приносить результат. Снігур читає гру, знає свої дії, намагається нівелювати власні слабкі сторони, вона їх гарно захищає, виводить суперниць на власні сильні сторони.

Авантюра точно не притаманна Снігур. Вона чекає моменту для власної атаки

Стиль Дарини більш атакувальний, ніж захисний. При цьому вона вміє терпіти і дуже уважна. Я не бачу такої особливої "фішки" - атакувати в будь-якій ситуації. Авантюра точно не притаманна Снігур. Вона чекає моменту для власної атаки, готує кожний удар.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі