Порошенко може зробити велику послугу "Європейській солідарності" і Україні

Його антирейтинг тягне партію донизу

Вольовий вчинок Порошенка може істотно покращити результат "Європейської солідарності" на виборах.

Кандидати від "Європейської солідарності" сфокусувалися на темі протидії реваншу. Це головне тематичне тло їхньої агітаційної кампанії. Визнаю, що справа хороша і дуже корисна. Бо з перемогою Зеленського колаборанти справді підняли голови.

Коли про реванш говорять мої друзі-майданівці, добровольці, волонтери і щирі патріоти з діючих депутатів у списку "Європейської солідарності", я повністю з ними солідарний. Але як тільки про реванш починає горланити Порошенко, мене починає трохи смикати. Бо про реванш мені каже чоловік, який п'ять років стелив цьому самому реваншу м'яку і ніжну постіль, дбайливо пестив огидних колаборантів. Разом з колаборантами знищував своїх конкурентів серед прозахідних і патріотичних політиків. Саме Порошенкові ми маємо дякувати за цей самий реванш. Він змарнував свої повноваження, аби встановити справедливість в новій Україні. Він кепсько доклався до того, щоб рейтинг усіх патріотичних сил під час війни впав до неприпустимо низьких показників. Звідси програш самого Порошенка на президентських виборах. Саме через дике толерування реваншистів у Порошенка й досі зашкальний антирейтинг.

Порошенко мав би зараз відмовитися від балотування

Порошенко може зробити велику послугу "Європейській солідарності" і Україні. Він мав би зараз відмовитися від балотування. Сказати, що гордиться чудовим списком кандидатів "ЄС". Запевнити, що підтримає і агітуватиме за цю партію до кінця кампанії. Але він жертвує заради кращого результату команди. Ось це був би вчинок. Ефект був би відчутним. Шляхетний крок Порошенка виборці точно оцінили б. Впевнений, що рейтинг партії миттєво зріс би відсотків на п'ять, а може й більше.

Біда "Європейської солідарності", що її гирею є лідер списку. Його антирейтинг тягне партію донизу. Цей список переважно (це стосується далеко не всіх кандидатів "ЄС") симпатичних кандидатів був би набагато симпатичнішим і полетів би значно вище без Порошенка. Тоді, наприклад, шанси Сергія Висоцького потрапити у Верховну Раду істотно б зросли. Сергій чомусь опинився на сорок четвертому місці у списку партії антиреваншу. А от дружина Генпрокурора Луценка під номером п'ятнадцятому. Не дивно?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі