Кремль готує для України сирійський сценарій

Мізки українських виборців промиті та засмічені інформаційним брудом

Провокативні рішення судів, які рясніють в останні дні - це частина кремлівського плану з перетворення України на зону хаосу, пише Віталій Портников.

Якщо це так, то це означає, що для України Кремль готує не абхазький, не південноосетинський і навіть не придністровський, а сирійський варіант подальшого розвитку подій.

Справді: Кремль же має розуміти, що в Україні є тверда у поглядах меншість, яка не дасть слабкому українському президенту з (про)російською ментальністю просто "лягти під Кремль". Отже, такому розвороту убік Кремля буде опір - в гіршому разі силовий, в найгіршому озброєний.

Як в такому разі грати Кремлю? Другим темпом, а саме: підбурювати радикально налаштованих українців до запеклого опору прокремлівським тенденціям в самій Україні, бажано зі зброєю в руках, а ще краще шляхом проведення терористичних акцій; водночас всіляко підтримувати в Україні радикальні проросійські сили; але при цьому подбати, щоб до активного опору Кремлю вдавалася меншість українців, бажано ще й розколота з низки істотних питань.

Подбати, щоб до активного опору Кремлю вдавалася меншість українців, бажано ще й розколота з низки істотних питань

Як наслідок - в Україні, замість ідилічного і безконфліктного "повернення в лоно Кремля" (на яке після Майдану в Кремлі вже всерйоз не сподіваються), виникає стан, максимально близький до гоббсового бездержавного стану "війни кожного проти кожного".

Що це дає Кремлю?

1. Наново розігрується штучно спровокований Майдан, але Кремль поводиться розумніше, навчаючись на своїх минулих помилках. "Можем повторить" - та ж логіка, яку видно загалом у прагненнях Кремля "переграти" на свою користь підсумки Другої світової війни і "скасувати" розпад СРСР.

2. Справджується стара кремлівська теза "в Україні йде громадянська війна" - точніше, створюється максимально схожа на це картинка, яка виправдовує цю тезу Кремля для зовнішнього світу (насамперед для Заходу). "Українці не в змозі домовитися між собою", "українці неспроможні створити і підтримувати власну державу", "українці взагалі не нація, а конгломерат населення зі взаємовиключними прагненнями та культурними орієнтаціями", вот ето всьо.

Кремль успішно нав'язує іншим найсильнішим світовим гравцям ідею "полюбовного розподілу світу за неодмінної участі Росії"

3. Сирійський сценарій повторюється в головному: Кремль успішно нав'язує іншим найсильнішим світовим гравцям ідею "полюбовного розподілу світу за неодмінної участі Росії", а також переконує їх, що в цій новій локальній зоні хаосу, хай навіть створеного зусиллями самого ж Кремля, навести лад без "конструктивної співпраці з Кремлем" неможливо.

А стан (рівень розвинутості) громадянської та національної свідомості мільйонів українських виборців та ситуація в медійному просторі (насамперед на українських телеканалах) роблять такий сценарій досить реалістичним, щоб розглядати його серйозно. Мізки промиті та засмічені інформаційним брудом. Вуха до нових порцій локшини готові. Канали постачання локшини до вух під належним контролем.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі