Росія не збирається знищувати Захід. Хоче його опанувати

Найбільш небезпечним для України є гуманітарний і політичний вимір гібридної війни Москви

Основним і обов'язковим іспитом для випускників шкіл у Франції є іспит з філософії. Це давня освітня традиція, яку ще у 1808 році впровадив Наполеон. Викладання та іспит з цієї дисципліни не так стосуються історії філософії, як спрямовані на розвиток у молодих французів мисленнєвих здібностей. Мені дуже подобається ця французька традиція.

В Україні з 2021 року обов'язковим для усіх випускників буде іспит з математики. Хороша ідея, бо ми живемо у світі стрімкого розвитку технологій. Але було б не зле збалансувати обов'язковий іспит з математики й таким самим іспитом з філософії.

Технологічний карлик Путін шантажує розвинутих і заможних гігантів винятково на вольових якостях і хворобливому маренні про "Третій Рим"

Технології сунуться у фарватері людської волі. Вона прокладає їм шлях. Технологічний прогрес США зумовлений еталонною демократією і вільним ринком. Стрімка технологічна революція Китаю сталася через прагнення китайських еліт до глобальної гегемонії Піднебесної. Технологічний карлик Путін шантажує розвинутих і заможних гігантів винятково на вольових якостях і хворобливому маренні про "Третій Рим". Росія не збирається знищувати Захід. Вона хоче його опанувати. Найбільш небезпечним для України є гуманітарний і політичний вимір гібридної війни Росії проти нас. Це пріоритетний напрямок кремлівської агресії.

Доки люди керуватимуть машинами, а не навпаки, добра філософська освіта буде точно не менш корисною, аніж математика.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі