Південний міст бореться з корупцією ефективніше, ніж уся наша еліта

Крадіжка закінчується одним і тим же: величезним затором і колосальною втратою часу кожного, хто в ній стоїть

Щоразу, коли потрапляєш в якийсь європейське або американське місто, дивуєшся кількості ремонтних точок - муніципальна влада весь час щось ремонтує, покращує. Міняють знаки, латають дороги, чистять магістральні каналізації, оновлюють автобусні зупинки і т.д. Причому роботи ведуться цілодобово і завершуються по можливості швидко, тому що всі розуміють, що місто - це живий організм, і ремонт в одному місці моментально створює затор в іншому, що тягне за собою ланцюгову реакцію.

У центральних районах Лондона, Берліна чи Нью-Йорка часто чуєш звук відбійного молотка десь неподалік. Це звук міста, цивілізації

Хто живе або хоча б прокидався раз у центральних районах Лондона, Берліна чи Нью-Йорка - пам'ятає, що крім шуму автомобілів, часто чуєш звук відбійного молотка десь неподалік. Це звук міста, цивілізації. Міська влада лагодить місто, підтримуючи життя величезного і складного механізму. При цьому, все робиться акуратно, компактно і швидко, щоб ви змогли проїхати і пройти. Влада демонструє, наскільки дбайливо ставиться до вашого часу.

Південний міст - уособлення української корупції, ліні і дурості

У Києві ж (не скажу про інші українські міста) вуличний ремонт або ремонт інфраструктурних об'єктів може тягнутися роками. Яскравий приклад - Південний міст. Уособлення української корупції, ліні і дурості. Міст, який став символом безпорадності мракобісів, які звикли красти все підряд і створювати видимість змін. Тому що цей міст - живий. Він рухається і руйнує погано покладений асфальт. Вірніше - асфальт, покладений з 50% шаром.

Щоразу, коли на його ремонті хтось щось краде - міст скидає з себе асфальт, як слон дитячі кубики

І це дуже комічна ситуація. У нас взагалі будь-яке зло швидко набуває комічного вигляду. Виходить, міст бореться з корупцією ефективніше, ніж уся наша еліта. Щоразу, коли на його ремонті хтось щось краде - міст скидає з себе асфальт, як слон дитячі кубики.

У світі існує маса високотехнологічних рішень, кожне з яких дозволить цей міст привести в порядок. Але де високі технології і де ці нікчемні жлоби, які вміють тільки красти. Ми ж з вами, щодня стоячи в заторі, стаємо учасниками цинічного театрального дійства, в якому все завжди закінчується одним і тим же: величезною пробкою і колосальною втратою часу кожного, хто в ній стоїть.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі