З'явилася реальна можливість отримати у парламенті противагу "Слузі народу"

Нині я налаштований оптимістичніше, ніж три тижні тому

Ось чому:

1. Президент Зеленський продемонстрував, як він реагує на критику. Його психологічний портрет показує, що він гостро сприймає її, але любить визнання та аплодисменти (навіть щиро дивується, коли їх очікує, а їх нема). Але було незрозуміло, як він реально поводитиметься у разі жорсткої критики з боку громадянського суспільства, - чи це викличе у нього спротив, чи задній хід. Виявилося, що другий варіант, і це добре.

2. Перший візит у Брюссель показав, що президент розуміє важливість правильної комунікації із Заходом (правда, поки що немає правильної комунікації з народом, але більшість народу ще перебуває у післявиборчій ейфорії і все пробачить).

Пакет акцій Коломойського у проекті "президент Зеленський" розмивається

3. Пакет акцій Коломойського у проекті "президент Зеленський" розмивається - як за рахунок посилення самого президента (що було нескладно передбачити), так і за рахунок появи нових стейкхолдерів (важливо мати прихильність телеканалів перед парламентськими). Ще невідомо, яким чином Коломойський конвертує свої "акції" у вагомі активи, але розмивання мажоритарного пакету є позитивною новиною.

4. З'явилася реальна можливість отримати у парламенті дієву противагу "Слузі народу" - партія "Голос". Це запобіжник концентрації влади, що є найважливішим чинником збереження демократії.

5. Чимало достойних людей зайшли в список самої партії "Слуга народу". Це дозволить організувати внутрішньофракційну дискусію та демократичне крило у самій фракції.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі