"Ліверпуль" – команда здорового глузду. Вчиться на власних помилках

Клопп підібрав гравців під власне бачення побудови гри

Фінал Ліги чемпіонів - це завжди багато нервів. Кожна команда хотіла перемогти. Але я не пригадаю, щоб було скільки браку в "Ліверпуля". Процент точних передач – 68. Звичний показник на відсотків 15 більший. У "Тоттенхема" ситуація не краща. Перевід м'яча на фланг – ставав проблемою, хоча вони такі дії у звичних матчах виконують легко.

УЄФА максимально зацікавлений, щоб команди підходили до фінальних матчів у найкращих складах. Тому була пауза між завершенням чемпіонату Англії та власне фіналом. Це час і можливість відновитися травмованим гравцям, але за два тижні футболісти також втрачають ігрову форму.

Гол на перших хвилинах у ворота "Тоттенхема" став вирішальним у грі. Змусив команди вибудовувати стратегію матчу, виходячи за мінімальної переваги команди Юргена Клоппа, фактично з початку гри. "Шпори" могли розраховувати тільки на удачу. Думаю, що тренер "Тоттенхема" Маурісіо Почеттіно помилився, виставивши в старті форварда Гаррі Кейна. Доцільніший вихід Лукаса Моури, який став героєм півфінальної гри проти "Аякса". Але коли в тебе видужав лідер атаки його просто не можна не поставити у склад. Гаррі може знайти свій момент та забити майже нізвідки. Рішення тут для Почеттіно було вкрай важке. Схоже, він помилився.

Гол на перших хвилинах у ворота "Тоттенхема" став вирішальним у грі

Особливість "Ліверпуля" в тому, що там не можна виділити одного гравця. Клопп побудував гру команди виключно на спільних діях. У півфіналі себе проявили Орігі та Вейналдум. У фіналі центральні захисники зіграли надійно. Варто також виокремити гру Гендерсона.

Велика заслуга Клоппа, що він зібрав цю команду. Підібрав гравців під власне бачення побудови гри. Новачки знаходять своє місце в команді. Той же Фабіньо на початку сезону виглядав зовсім непереконливо, а зараз - майже ідеально.

Можливо, єдиний аспект, який можна зауважити – фактор ризику. Інколи Клопп не відчуває моменту, коли потрібно ризикувати. Напевно, через це не вдалося виграти АПЛ у цьому сезоні.

Інколи Клопп не відчуває моменту, коли потрібно ризикувати

Наступного сезону "Ліверпулю" захочеться врешті виграти чемпіонат Англії. Великі команди цікавлять трофеї з вагомою матеріальною вигодою. Але не варто ділити турніри на головні та другорядні. Потрібно правильно їх поєднати.

"Ліверпуль" тільки починає свій успішний шлях. У майбутньому може досягати більше. Сьогодні "Ліверпуль" - команда здорового глузду. Не можна сказати, що вони грають тільки на атаку. Клопп вчиться на власних помилках. В разі чого, можуть зіграти раціональніше, намагатися засушити гру.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі