Саакашвілі і Полякова на виборах виконають для Зеленського корисну функцію

Трохи конспірологічних міркувань про електоральні технології

Про свій похід на вибори вже оголосили Саакашвілі і співачка Ольга Полякова. Саакашвілі вчора отримав від президента Зеленського громадянство. Ольга Полякова була в пулі зірок шоу-бізу, які підтримували Зеленського на президентських виборах.

Здавалося б, навіщо ці лояльні до Зеленського діячі йдуть розмивати його ж електоральне поле?!

Відповідь наступна. Рейтинг "Слуги народу" Зеленського настільки великий, що він може дозволити собі втрату цих кількох відсотків, які вони заберуть. Водночас, Саакашвілі і Полякова на виборах в Раду можуть виконати для Зеленського реальну корисну функцію. Вони розмиватимуть електоральну основу усіх інших учасників кампанії, більшість яких балансує на межі прохідного бар'єру у 5%. Відповідно більшість цих партій просто можуть не потрапити в парламент, якщо з'являтимуться нові яскраві конкуренти. Окрім того, Саакашвілі та Полякова будуть чудовими хаотизаторами передвиборчого дискурсу. Вони ефектні торпеди, якими можна атакувати кого завгодно.

Саакашвілі та Полякова будуть чудовими хаотизаторами передвиборчого дискурсу

В ситуації такого бедламу лідер електоральної гонки партія "Слуга народу" набуватиме соліднішого вигляду і позбавляється в наступній Раді багатьох дрібних гравців. Тобто Саакашвілі і Полякова необхідні для того, щоб разом із собою потопити партії, які сьогодні на межі 5% електорального рейтингу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі