"Арсенал" переможе "Челсі" ‒ 2:1

"Каноніри" мають більшу мотивацію

Сьогоднішня Ліга Європи – це турнір для команд, які з різних причин поки не готові до Ліги чемпіонів. Особливо він важливий для команд, які прогресують. В Лізі Європи можна отримати важливий досвід двоматчевих протистоянь, можливість росту власних футболістів.

Фіналісти цього сезону "Арсенал" і "Челсі" заслуговують на місця в Лізі чемпіонів. Тільки тут проблема в тому, що рівень англійського футболу дуже високий, не всі команди можуть потрапити до топ-4. Тому кожного сезону хтось з англійських команд змушений грати саме в Лізі Європи.

"Арсенал" пройшов свій шлях до фіналу більш рівно, без особливих проблем. Найскладнішою була ситуація, коли програли "Ренну" 0:2 у Франції, але в Англії все стало на свої місця. Відчувалося, що команда Емері грає з великим запасом міцності, може додати в потрібний момент. "Челсі" отримав першого серйозного суперника – німецький "Айнтрахт" - тільки у півфіналі. Якби у "Айнтрахту" було більше міжнародного досвіду – саме німці могли б стати фіналістом Ліги Європи.

"Челсі" отримав першого серйозного суперника – німецький "Айнтрахт" - тільки у півфіналі

У фіналі переможе той, кому це більше потрібно. В Баку буде розігруватися не скільки трофей, скільки пряма путівка в Лігу чемпіонів на наступний сезон. За результатами чемпіонату Англії "Челсі" зміг потрапити до зони Ліги чемпіонів, а "Арсенал" гратиме лише в Лізі Європи. Тому саме "канонірам" перемога буде потрібнішою. Мотивація в гравців "Арсеналу" точно має бути більшою. "Челсі" вже всі свої завдання в цьому сезоні вирішив.

Не варто забувати про фактор тренера "Арсенала" Унаї Емері, який з іспанською "Севільєю" тричі поспіль перемагав саме у Лізі Європи. На противагу цьому Мауріціо Саррі клубних досягнень не має. Його попередній клуб "Наполі" був тільки другим в Італії.

Унаї Емері з іспанською "Севільєю" тричі поспіль перемагав саме у Лізі Європи

Звичайно, у Азербайджані інтерес до гри буде величезним. Футболу такого рівня в цій країні немає. Для місцевих це фактично можливість подивитися матч англійської прем'єр-ліги у себе вдома. Не впевнений, що великий інтерес до гри буде в інших країнах, бо команди представляють один чемпіонат, постійно грають між собою.

"Челсі" мені був симпатичний, коли там грали Віаллі, Гулліт, Террі. За часів Андрія Шевченка навіть намагався вболівати за цю команду. Але з приходом Жозе Моуріньйо всі симпатії зникли. "Арсенал" був близький в часи Олега Лужного. Тоді українців не так багато було в Європі.

Думаю, "Арсенал" переможе – 2:1.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі