Захід йде на угоду з Путіним

Домовленість з Гітлером заклала фундамент Другої світової війни

Російська делегація три роки не брала участь в засіданнях сесій Парламентської асамблеї Ради Європи і два роки не платила внески. У результаті чого у неї утворилася заборгованість в 60 мільйонів євро.

Щоб уявити, що означає ця сума для Росії, можна порівняти її, наприклад, з сумою в 12 мільярдів рублів (167 мільйонів євро), вилучених нещодавно тільки у одного полковника ФСБ. Затримають ще одного лейтенанта ФСБ і з його грошей погасять борги ЄС, дріб'язкове питання. Але для керівництва Євросоюзу ця заборгованість стала не єдиною, і будемо сподіватися не головною, але, тим не менш, суттєвою причиною, чому питання про повернення російської делегації в ПАРЄ на її умовах, швидше за все, вирішать в червні цього року, - пише Ігор Яковенко для "Детали".

Немає ніякої інформації про те, що Росія, повертаючись в ПАРЄ, збирається по дорозі покласти на місце вкрадений Крим

Російську делегацію в ПАРЄ позбавили права голосу в 2014 році в зв'язку з окупацією Росією Криму. Минуло п'ять років. Російська окупація Криму триває, але глава МЗС Німеччини Гайко Маас після зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим заявляє, що Росії доведеться повернутися в ПАРЄ. При цьому глава німецького МЗС радісно повідомив, що тепер "мільйони росіян можуть просити захисту в Європейському суді з прав людини". І це, дійсно, відрадно, питання лише в тому, що причина, чому на російську делегацію в ПАРЄ наклали санкції, залишається невирішеною. Немає ніякої інформації про те, що Росія, повертаючись в ПАРЄ, збирається по дорозі покласти на місце вкрадений Крим.

За той час, поки щодо російської делегації в ПАРЄ діяли санкції Росія влаштувала бійню на Донбасі, в результаті якої загинули понад 13 тисяч громадян України, втрутилася в сирійську війну на боці диктатора Асада, що значною мірою послужило причиною загибелі кількох сотень тисяч осіб, спробувала влаштувати переворот і вбивство прем'єр-міністра Чорногорії, провокацію зі спробою підкупу віце-канцлера Австрії, організувала втручання у вибори президента США і референдум у Великобританії і т.д. і т.п. Усі ці дрібні витівки, мабуть, ніщо в порівнянні з 60 мільйонами євро, які Росія неодмінно внесе в бюджет ПАРЄ, щойно повернеться в цю організацію і знову отримає прекрасну можливість руйнувати Європу зсередини.

Ряд політиків Західної Європи лобіюють процес "нормалізації" відносин з Росією, змушуючи згадати Мюнхенську змову 1938 року

Україна і країни Балтії, тобто, ті, кому випало географічне щастя жити по сусідству з Росією, намагаються зупинити повернення російської делегації в ПАРЄ. Глава МЗС України Павло Клімкін 16 травня 2019 в знак протесту не був присутній на нараді міністрів Ради Європи. Але ряд політиків Західної Європи лобіюють процес "нормалізації" відносин з Росією, змушуючи згадати Мюнхенську змову 1938 року.

Якщо Європейський Союз у результаті своєї безпринципності отримає хоча б 60 мільйонів євро, то керівництво США готове забути про принципи абсолютно безкоштовно. Дональд Трамп відмовився в кінці листопада 2018 роки від зустрічі з Путіним через інцидент в Керченській затоці. "Те, що сталося з кораблями і моряками - це була єдина причина", - пояснив Трамп. Американський президент тоді заявив, що готовий зустрітися з Путіним "після врегулювання цієї ситуації". Минуло майже півроку, українські моряки все ще в російській в'язниці, українські кораблі в Росії. Ніякого врегулювання не відбулося. І, тим не менш, Трамп заявляє про своє бажання зустрітися з Путіним.

Якщо Європейський Союз у результаті своєї безпринципності отримає хоча б 60 мільйонів євро, то керівництво США готове забути про принципи абсолютно безкоштовно

45-й американський президент має репутацію майстра угоди. Яку угоду він може укласти з Путіним? "Обміняти" Україну на Венесуелу? Вирішити іранську або північнокорейську проблему? Піти з Сирії? Перестати дружити з терористами ХАМАС і Хізбалла? У жодній больовій точці планети Путін не може нічого запропонувати Трампу. Оскільки йому або нічого запропонувати, або результати угоди приведуть до неприйнятних для нього наслідків. Залишається тільки голий піар, картинка з міцним і довгим рукостисканням і пильним поглядом в очі. Путін доведе, що він член "клубу головних людей планети", а не ізгой. А Трамп ще раз підтвердить, що він виконує свою передвиборну обіцянку "порозумітися з Путіним".

Прагматики Заходу 81 рік тому, домовившись з Гітлером, заклали фундамент Другої світової війни. Сьогоднішні прагматики Заходу, демонструють майстер-клас, намагаючись укласти угоду з Путіним, і при цьому хизуються тим, що відмовляються від ідеологізованого підходу у відносинах з Росією. Подібний прагматизм був притаманний герою одного твору Гете, який уклав дуже вигідну угоду з дияволом, ставкою в якій була душа. Це той випадок, коли прагматизм стає синонімом ідіотизму...

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі