Перший договірняк Зеленського вже стався. Старим елітам гарантують виживання

Закриті партійні списки замість мажоритарки – міняти шило на мило

Перший договірняк президента Коломойського стався на другий день роботи. Коломойський розміняв дострокові вибори і всю повноту влади (свій президент, свій парламент і свій Кабмін) на збереження старих партійних еліт. Нові проекти нічого не встигнуть зробити за два місяці до виборів, а у парламентських партій штаби розгорнуті ще з президентських і готові до роботи.

Нові проекти нічого не встигнуть зробити за два місяці до виборів, а у парламентських партій штаби розгорнуті ще з президентських і готові до роботи

Тут кажуть: зате прибрали мажоритарку. Так закриті партійні списки замість мажоритарки - це міняти шило на мило. Вирішуючи проблему підкупу виборців на мажоритарці, повертають партійне рабство для депутатів і політичну корупцію при формуванні списків партій. Тут ще незрозуміло, що гірше. До речі, БЮТ наполягає на імперативному мандаті. Це взагалі ховає політичне життя в Раді. Зате партійним вождям профіт - депутати будуть слухняними, як зайчики. А ні - на вихід з речами і заводимо замість них охоронців і водіїв.

Я б зрозумів силовий розпуск Ради. Так, це було б неконституційно, але не йшло б врозріз з передвиборними обіцянками. Обіцяв розстріляти - ну ось і розпустив, радійте, що живі залишилися. Це був би нехай і незаконний, але вчинок. А домовлятися зі старими політиками про їхнє політичне виживання і знижувати для них прохідний бар'єр - так собі реформа. Власне, це і є ті договірняки, за які так діставалося Порошенку. Ви впевнені, що це реформи і зміни? Бо я - ні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі