У Росії черговий хайп про десятки мільйонів закопаних у землю людей

Вічна мерзлота мізків

Освічена ліберальна Росія в двадцять першому столітті раптово відкрила для себе, що, виявляється, у неї були ГУЛАГ і Колима. Ніби й не було ні Жжонова, ні Абуладзе, ні "Загубленого в Сибіру", ні "Архіпелагу", ні Шаламова. Буковського в кінці кінців.

Та й то правда. Х*й з ним, з Шаламовим. Дудь кіно зняв! Вау! Колима! Гулаг! Ось це так! Ах-ах-ах, ох-ох-ох...

Треба б хлопчикові ще кіно про війну зняти. І Росія дізнається, що у неї були Ржев і Новгород. Х*й з ним, з Астаф'єв. Ну, подумаєш, писав щось там. Кондратьєв якийсь. Гроссман.

Якийсь зациклений в нерозривну спіраль нескінченний інфантилізм. Вічна мерзлота мізків.

Освічена ліберальна Росія в двадцять першому столітті раптово відкрила для себе, що, виявляється, у неї були ГУЛАГ і Колима

Я ось в принципі не можу зрозуміти, як до цієї теми можна підходити без жаху після "Колимських оповідань". Що можна дізнатися про ГУЛАГ від малолітнього столичного хіпстера мільйонера?

За цю тему можна братися тільки у випадку, якщо ти можеш зробити щось сильніше, відвертіше, пропрацьованіше, ніж Шаламов. Решта - просто не поважати мільйони вбитих. Чи не поважати їхню пам'ять.

У вас трапився черговий хайп на темі десятків мільйонів закопаних в землю людей. А ви навіть не помічаєте цього. Навіть не розумієте цього.

На Колимі, виявляється, холодно. Хто б міг подумати. Москва відкрила для себе холод, який знищує все людське в людині. Сита тусовка, яка примудрилась залишитися в стороні від всіх потрясінь, воїн, катаклізмів, які останні тридцять років несла їхня країна по всьому периметру, слухають, як їм про холод розповідає модний хлопчик в дорогому одязі.

Два роки проживіть в одній білусі і шинелі на плацу за уральськими горами при мінус тридцяти п'яти і вітрі з боліт і в казармі зі скрижанілими вікнами. Ні матраца, ні ковдри. Щурячі нори в полях взимку і життя місяцями на війнах, які влаштовувала ваша країна

Два роки проживіть в одній білусі і шинелі на плацу за уральськими горами при мінус тридцяти п'яти і вітрі з боліт і в казармі зі скрижанілими вікнами. Губа в казематі з кам'яними склепіннями і дерев'яними нарами. Ні матраца, ні ковдри. Щурячі нори в полях взимку і життя місяцями на війнах, які влаштовувала ваша країна. Вантаж двісті в цинковій труні, в якому на вибоїнах підстрибує щось промерзле. П*здюлей від дідів в автопарку отримаєте і вирушайте зливати антифриз з промерзлого "зіла". Не в боксі, ні. На асфальті. В одній шинелі.

А потім з голоду жерти зубну пасту "Ягідка" в казармі.

Ось тоді почнете щось розуміти про холод.

Ви ці фільми повинні знімати в фуфайці і чунях. І весь період зйомки жити в землянці. Всією групою. І жерти по двісті грамів хліба на день. З головою оселедця. А о п'ятій ранку відправлятися в тайгу валити дерева. І тільки потім приступати до зйомки. Ось тоді будете мати право щось говорити про це.

Про що б не говорити, хоч про вікової давнини людоїдство - лише б не про нинішнє

Цей пост не про Дудя, власне. Хоча і цей хлопчик йде рівно тією ж дорогою - бути в стороні від всіх катастроф, які несе твоя країна, в упор не помічати нинішньої війни і двох мільйонів біженців, а потім запилив кіно про Колиму. Про що б не говорити, хоч про вікової давнини людоїдство - лише б не про нинішнє. Якому ти ніяк не намагаєшся протистояти. Танки моєї країни прасують сусідні міста, о, а давайте забабахаємо інтерв'ю з монеточкой. Або як їх там. Але ок. Зняв - молодець. Хоч вовни жмут. Хоч так.

Цей пост - про країну.

Ідіть в бібліотеки.

І дітей ведіть.

Читайте.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі