Не перетворюймо перемогу Зеленського на карго-культ

Його тріумф – це телевізор, а не "діджитал-шміджитал"

Фейсбук-спільнота розбирає на цитати інтерв'ю діджитал-шамана з команди Зеленського. На землю ступив бог...

Не треба метушитися, аналізуймо цифри і даймо собі спокій. Перемога Зеленського - не диво, а цілком пояснюваний результат недбалості і захланності його попередника. Тріумф Зеленського - це телевізор, а не "діджитал-шміджитал" і все таке інше.

Пропоную трохи порахувати. В Україні 13 мільйонів активних користувачів соціальних мереж. Тепер відніміть звідси молодняк, який ще не має права голосу. Далі врахуйте, що добра третина повнолітніх користувачів соцмереж не прийшла на вибори. Так само, далеко не всі повнолітні користувачі соцмереж, які пішли на вибори, голосували за Зеленського. У підсумку маємо: за найкращих обставин за Зеленського голосувало близько 5 мільйонів українських користувачів соціальних мереж. Загалом за нього проголосувало 13,5 млн виборців. Якщо так, то лише десь кожен третій його виборець користується соціальними мережами. Але хто сказав, що всі вони були загітовані в соцмережах? Майже сто відсотків українці дивляться телевізор. Для 70-80% громадян України телебачення залишається основним джерелом отримання інформації про політику і вибори. Соціальні мережі, як джерело такої інформації, поступається телевізору в рази.

За найкращих обставин за Зеленського голосувало близько 5 мільйонів українських користувачів соціальних мереж

Отже! Якщо через соціальні мережі за Зеленського загітували хоча б кожного десятого виборця, то це був ще дуже непоганий результат діджитал-магів. Чи мали соціальні мережі якесь значення? Так, якесь мали. Соціальні мережі робитимуть результат виборів у майбутньому. Можливо. Але цього разу президента Зеленського зробив телевізор. Ну і фатальні помилки його попередника. Не перетворюймо перемогу Зеленського на карго-культ. Все сталося цілком звично і природно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі