Путін зрозумів, що втюхати Україні ЛДНР не зможе

Роздача російських паспортів трохи піднімає його імідж в очах патріотичної громадськості

Володимир Путін втрачає популярність. І перш за все не серед традиційних критиків - російських європейців. Він втрачає популярність серед так званої патріотичної громадськості. Вона живе в уявному світі і думає, що Сталін був великим і могутнім, а ось Путін до нього не дотягує. Якби був Йосип Віссаріонович, то в країні був би порядок, всі б нас поважали, а ми йшли вперед широкими кроками. Путіну все частіше висувають претензії, що він слабак. У тому числі в ДНР і ЛНР. Там люди всерйоз очікували, що їх приєднають до Росії і почнеться відновлення Союзу до старих кордонів, за винятком Прибалтики. А нічого кращого Союзу придумати і уявити не можна.

Ось в таку теорію абсолютно щиро вірили на Донбасі, - пише Дмитро Орєшкін для "Обозреватель".

Путіну все частіше висувають претензії, що він слабак. У тому числі в ДНР і ЛНР

Хоча Путіну цей Донбас з його провальною вугільною індустрією на хрін не потрібен. Він вважає за краще, щоб той знаходився в тілі України і дисбалансував її політичну ситуацію. Це досить очевидно, але людям на Донбасі здавалося протилежне.

А зараз, коли з'ясувалося, що 5 років минули і немає ніякого приєднання, Союзу немає, і щастя теж немає, Путіна починають звинувачувати, що він їх обдурив. Але Путін нічого й не обіцяв! Він же не говорив про приєднання. Це вже додумали на Донбасі так само, як додумали про велич Союзу. А тепер пред'являють претензії, що їх блакитна мрія не реалізувалася. Мовляв, Путін слабак і боягуз, що не приєднав і т.д.

Путін отримує потенційну загрозу появи цілком бандитських структур вже на території Росії

Після президентських виборів, Путін, зрозумівши, що втюхати Україні цю болючу територію не можна, вимушено приймає досить хворобливе для себе рішення - роздати російські паспорти. Донбас - розсадник кримінальних особистостей. Люди, які прожили там останні 5 років, страждають посттравматичним синдромом. І роздаючи їм російські паспорти, Путін отримує потенційну загрозу появи цілком бандитських структур вже на території Росії.

З іншого боку це трохи піднімає його імідж в очах патріотичної громадськості. Все-таки подбав про народ. Також це серйозний електоральний потенціал. Якщо зараз в ЛДНР в цілому близько 3,5 млн осіб, то велика частина - це виборці. Неможливо перевірити, скільки людей і за кого проголосують, але так як місцева влада від Кремля залежать цілком і повністю, то на 90% намалюють те, що треба. На кону 2 млн голосів.

ЛДНР - це чорна діра, куди закачують і витрачають без сліду будь-які фінансові ресурси

Плюс це ще й додаткові робочі руки, які будуть виїжджати на роботу в Росію вже як громадяни Федерації. А ще ЛДНР - це чорна діра, куди закачують і витрачають без сліду будь-які фінансові ресурси.

Так що кордон ЛДНР зміцнюється, стає по суті державним, але невизнаним з обох сторін. Теж саме, що і Придністров'я. Тухла територія.

Передруковується з дозволу редакції "Обозреватель"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі