Діти не зроблять світ кращим без знань про клонування і колайдер

Чи треба міняти фундамент шкільних знань? Так. Вже час.

Тому що, якщо діти будуть отримувати тільки "колишні-минулі" ази знань, вони зроблять світ таким же, яким його зробили ми – абсолютно непридатним для нормального життя. Ви ж бачите, що діється.

500 років тому була точно така ж ситуація. Бруно і Галілеям говорили: що ви бунтуєте? Нехай діти вивчають прекрасний наявний теоретичний фундамент: Земля пласка, лежить на трьох китах і трьох слонах, Сонце крутиться навколо Землі, лікування тільки п'явками.

Але навіть тоді, за найстрашнішої інквізиції, в тих архаїчних рамках, всім раптом стало тісно. Стало помітно, що ніщо ні з чим не сходиться. І тому виник миттєвий попит на нові знання.

Адже діти не хочуть вчитися зовсім не тому що вони ледачі або інфантильні. Насправді, діти завжди цікаві та допитливі.

Діти не хочуть вчитися зовсім не тому що вони ледачі або інфантильні. Просто вони розуміють, наскільки знання, що їм дають, архаїчні і не приносять користі

Просто вони розуміють, наскільки знання, що їм дають, архаїчні і не приносять користі, навіть фундаментальні. Ні тобі про клонування, ні про ГМО, ні про колайдер, ні про бозон Хіггса.

Тому діти повинні отримувати інші ази. Про фрактали, сингулярність, криптовалюту, квантове мислення, глобалістику, поведінкову економіку, богатономіку, компетизм, базовий дохід, діджиталізацію, і ще 100 подібних кейс-курсів. Які вже вписалися в шкільну програму і показали, як можна швидко і захопливо дітей "навчити вчитися".

Нехай будують свій світ, поєднуючи класичний фундамент з новим. Тоді у них є шанс зробити світ трохи кращим, ніж це зробили ми.

Ви запитаєте – а що, вже є новий фундамент знань?

Так, звичайно, вже є.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі