Росія передає два полум'яні "привіти" Україні

Ситуація нагадує дитячу гру "хто перший кліпне"

Відкинемо пропагандистську гру Росії з "підтримкою" Зеленського під час виборів. Російська пропаганда, як і російські бунти "бессмысленная и беспощадная". Тільки її творці до пуття розуміють, що хочуть досягнути, витягуючи зі склепа якийсь черговий імперський чи радянський штамп, або скелет Януковича.

Позиція офіційної Росії зараз прочитується нескладно: Україні передали полум'яний "привіт" із введенням 1 червня заборони на поставку нафти, нафтопродуктів і вугілля. Другий мессидж - почергове то натягування, то відпускання повідка "повстанцям" на Донбасі - відповідно - то згасання та посилення напруги на лінії фронту на тлі постійних "розмусолювань" теми про паспортизацію російськими документами мешканців тимчасово окупованих територій на Донбасі.

Російська пропаганда, як і російські бунти "бессмысленная и беспощадная". Тільки її творці до пуття розуміють, що хочуть досягнути

Прочитати ці "послання" неважко: Володимире Олександровичу, Ви хотіли домовлятися, то приходьте і щось попросіть, але щоб Вам не було боляче - краще просто запитайте, що ми від Вас хочемо. І буде усім щастя.

Енергії така "політика" забирає небагато, тим більше, що натруджені "геополітичними здобутками" руки зараз зосереджено вовтузяться в Білорусі, готують серію масштабних військових навчань, не виключено, що із застосуванням ядерної зброї.

Санкції щоправда сильно муляють і відволікають, як кістка в горлі, - ніби і несмертельно, але дуже незручно.

Тому ситуація нагадує дитячу гру "хто перший кліпне" або дорослий спосіб торгівлі - "хто перший назве ціну, той і програв".

Росія вважає, що не може дозволити собі проявити слабість і почати торгуватися

Росія вважає, що не може дозволити собі проявити слабість і почати торгуватися - бо це примусить світ і Україну сумніватися, що вона веде ці переговори з позиції сильної сторони (сильні не просять, а беруть).

Будь-яка ціна, яку назве новий президент України, якою б високою вона йому не здавалась, виявиться лише початковою у переговорах.

За цих обставин єдиний спосіб маневрувати - це міжнародне посередництво, яке щоправда теж не завжди дається безоплатно.

З іншого боку Захід, здається, вивчив уроки минулого, коли кинуті напризволяще українські лідери дуже швидко перетворювались на корм для "зростаючого російського організму", відкинули невдалу пропагандистську вигадку Порошенка про проросійськість Зеленського, і не вагаючись простягнули новому президенту руку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі