Отруйну російську пропаганду захищають святі європейські принципи свободи слова

Тільки відступати нам однаково нікуди

Одна з трагедій постмайданної України в тому, що її медіапростір весь цей час був інфільтрований російською пропагандою (її поширювали і через українськими медіа). Але боротися з нею ще активніше, ніж це було в останні роки, Україні не давали. В першу чергу її західні союзники, до думки яких Україна не могла не прислухатися.

Отрута антиукраїнської пропаганди опинилась під "парасолькою" святих європейських принципів свободи слова - писаних, правда, не для воюючої України, а для Європи, в якій нібито вже настав кантівський "вічний мир", але то таке.

При цьому одні західні борці за свободу слова щиро не розуміли, "що не так", якщо вже Україна хоче в Європу. Інші грали тут в свою медійну гру, не розуміючи і не бажаючи розуміти, де вони об'єктивно підігрують Кремлю. А треті, маніпулюючи гаслами свободи слова, цілком свідомо і цинічно грали - та й зараз грають - проти України на боці Росії.

Або Європа, або Москва. Нічого третього нам історія не запропонувала і не запропонує

Загалом, все складніше, ніж хотілося б. Ось тільки відступати нам однаково нікуди. Або Європа... так, з усіма її суперечностями і слабкостями - або Москва. Нічого третього нам історія не запропонувала і не запропонує.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі