Бідні країни можуть існувати. Ті, що деградували, – ні

Нація – це не про економіку

Мене ось прихильники Трампа вічно питають - Аркадію, а що поганого в Трампі? Дивіться, як при ньому зростає економіка! Погане в Трампі те, що він руйнує суспільну мораль. Що він робить те ж саме, що і Путін: раніше засуджуване, неприпустиме - стає нормою. Те, що при ньому, наприклад, знову почала з'являтися свастика на єврейських цвинтарях. Що він змінює клас гегемон. І не піднімає планку, а опускає її.

Погане в Трампі те, що він руйнує суспільну мораль

Зняття заборон. Розбещення нації. Те, чого було не можна - тепер можна.

А так, економіка зростає. Без базару. Вона і при Гітлерові росла. І при Хусейні вона стрибнула, як ніколи раніше. І при Каддафі. І при Ердоганові. Так фіг там говорити - при Путіні он як економіка рвонула! Подивіться на золотий дощ, що пролився на Москву.

Але тільки нація - це не про економіку.

Бідні країни можуть існувати. Ті, що деградували, - ні.

Монголія і Сомалі в приклад.

Ви помітили, як за останні пару тижнів у ФБ просто стався вибух всього того, що раніше мовчало? У кафе режисера побили зі словами "Я люблю Рашку". Якийсь там блогер записує відео про Айдера Муждабаєва зі словами "кримський татарин живе на наші податки". І тисячі лайків. Там пост був про протилежне і як його можна було зрозуміти інакше, фіг знає. Але ні. Прорвало дамбу. Якийсь - як його там, Портнов? - обговорює, де будувати фільтраційні табори для порохоботів. Просто хвилями хлинуло те, що раніше ховалося. Що раніше було неприпустимим. Неможливим.

Те, що раніше було табу, забороною, немислимим - раптом в один момент стало можна

Сталося саме те, про що я говорив ще про Марув. Те, що раніше було табу, забороною, немислимим - раптом в один момент стало можна.

Голобородько дозволив, а що.

А так, короткочасний стрибок економіки, може трапиться навіть у цьому випадку. Можна і таке припустити. Чого тільки не буває. Популістові на антиолігархічних гаслах це взагалі зробити не складно. Це те саме, що зробив Хусейн. Те, що зробив Мадуро.

Тільки далі що?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі