Виборча лихоманка підточує наше здоров'я

Єднаймося у повазі один до одного – тоді ми сила

"Я був кращої думки про своїх друзів", "Люди, де ваш мозок?" - соціальні мережі уже кілька днів трусить від агресивних нападок та взаємних обвинувачень. Здається, вся активна проукраїнська спільнота увійшла в зону турбулентності: емоційні струси настільки потужні, що втриматись від спокуси вступити у дискусію вкрай важко. Проте платити за задоволення "знаю краще за всіх" доведеться власним здоров'ям.

Що змушує нас діяти імпульсивно? Внутрішня тривога, напруга, страх перед майбутнім? Усе разом. Токсичні емоції здатні підточувати нас зсередини: в кращому випадку погіршується працездатність, в гіршому - з'являється безсоння та загострення хронічних хвороб.

Токсичні емоції здатні підточувати нас зсередини: в кращому випадку погіршується працездатність, в гіршому - з'являється безсоння та загострення хронічних хвороб

Тож, як вберегтись від емоційної лихоманки? Найпростіше, що можна порадити – обмежити перегляд соціальних мереж та інформаційних випусків настільки, наскільки можливо.

"Випустити пар" – але не образливими епітетами у бік опонентів. Важкі фізичні навантаження, пробіжка, боксування груші, стрільба у тирі – допоможуть зняти емоційну напругу. Не консервуйте негативні емоції!

Направити вільну енергію можна у конструктивне русло – генеральне прибирання вдома теж допоможе почистити "емоційне сміття".

Згадайте, що сприяє вашому внутрішньому відновленню: прогулянка в парку, ванна з піною, йога чи хороший фільм.

Втримайтесь від політичних дискусій. Якщо співрозмовник навмисно вас провокує, можна відповісти: "Так, це гаряча тема, але я обираю – не дискутувати".

Не йдіть на повідку у виборчого ажіотажу, який може бути всього лиш однією з продуманих політичних технологій

Не йдіть на повідку у виборчого ажіотажу, який може бути всього лиш однією з продуманих політичних технологій. Єднаймося у повазі один до одного – тоді ми сила. Адже насправді в нас одна мета – щасливе майбутнє нашої країни. Принижуючи один одного, ми її не досягнемо.

Ольга Тимошенко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі