Кускус із мідіями обійдеться дешевше за пачку крабових паличок

Це цілий лайфхак, а не їжа

Це дорого. Ні, ти не розумієш? Це дорого. Ще й возитися будеш півдня з цим. А в підсумку все зіпсуєш. Фу, кинь, забудь, біжи. Інакше себе загубиш. Наш мозок поводиться так бридко щоразу, коли ми показуємо йому рецепт пасти/різотто з морепродуктами. Взагалі, будь-який рецепт з морепродуктами. У магазині ми не купуємо морепродукти з тієї ж причини. Але що відбувається в нашій голові, коли ми бачимо крабові палички або якісь напівфабрикати? О, дешево. О, не потрібно морочитися.

Так ось, це все брехня. Побічний ефект самозахисту. Адже перед страхом ми сліпі. В ефірі гастроматематика і здоровий глузд. Сідайте зручніше. Будемо ламати ілюзії. Подорож починається.

Отже, хедлайнери сьогоднішнього дня - мідії. Вартість: ~50 грн/300 г. 166 грн/кг.

Крабові палички. Вартість: 30 грн/200 г. 150 грн/кг.

Рибні палички (напівфабрикати). Вартість: 55 грн/250 г. 220 грн/кг.

Зупинка "привіт, реальність" завершена. Їдемо далі.

Обсмажуєте мідії у вершковому маслі, додаєте сіль, перець, кускус, який вже зачекався своєї черги, лимонний сік, цедру, оливкову олію, трохи руколи, перемішуєте, пробуєте і плачете від щастя

Міфічна складність приготування. Кускус із мідіями. Ось простіше і смачніше в цьому світі ще нічого не придумали, чесно. Дивіться: ви заливаєте кускус гарячою водою і забуваєте про нього на 5 хвилин. Тим часом обсмажуєте мідії у вершковому маслі (не більше 5 хвилин), додаєте сіль, перець, кускус, який вже зачекався своєї черги, лимонний сік, цедру, оливкову олію, трохи руколи, перемішуєте, пробуєте і плачете від щастя. Час: 5 хвилин. Ідеальний сніданок/обід/вечеря готові. Це цілий лайфхак, а не їжа. Вартість однієї порції: 20-25 грн. Якщо додасте пармезан (2 грн за 5 г), то взагалі зійде з розуму. Такий же трюк можна проробляти з пастою, рисом (ідеально, звичайно, зробити різотто) і навіть перловкою. Дешевше пачки крабових паличок. Дешевше порції рибних паличок, а за часом - ті ж 5 хвилин.

Станція "смачне життя", кінцева. Якщо вас поранили уламки зламаних ілюзій, то зробіть примочки з оливкової олії. В якості профілактики рекомендується додавати в їжу пармезан: 3 рази на день по 5 грам. Стане легше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі