Кремль узявся остаточно вирішити "кримськотатарське питання"

Репресії і зачистки за національною відбуваються, починаючи з убивства Решата Аметова в березні 2014 року

Запам'ятайте цю дату - 27 березня 2019 року. Сьогодні російські окупанти, точніше їх спеціальні служби з придушення і терору, провели на порядок масштабнішу, ніж було всі роки окупації, облаву на кримських татар у місцях їх компактного проживання. Одночасно в 3 населених пунктах - в 3 різних районах Криму. Виглядало це, як у кіно про гетто і фашистів, тільки це було не кіно.

Виглядало це, як у кіно про гетто і фашистів. Тільки це було не кіно

З оточених російськими гестапівцями житлових зон нікого не випускали і не впускали. Перевернуто догори дном майже три десятки будинків, зламані двері, два десятки кримських татар затримані за найтяжчим звинуваченням - "тероризм", - яким кримські татари ніколи не займалися. Я хотів пояснити тим, хто не стежить за Кримом уважно, що все це означає, але побачив пост у Facebook адвоката кримських татар і українських моряків Миколи Полозова. Як юрист він сформулював все чітко і коротко:

"В окупованому Криму відбуваються репресії і зачистки за расовою і національною ознакою. Російська влада проводять послідовну політику придушення і гноблення кримських татар з самого початку окупації, починаючи з убивства Решата Аметова в березні 2014 року. Фабрикуючи кримінальні справи проти громадян України - кримських татар, звинувачуючи їх в екстремізмі і тероризмі, російська влада переслідує два завдання. Перше - залякати кримських татар і придушити будь-який протест проти незаконних дій окупаційної влади; друге - спробувати репресіями радикалізувати кримськотатарський народ до рівня північнокавказьких республік і тим самим приступити до остаточного рішення кримськотатарського питання на території півострова".

Фінальна мета - максимальне витіснення кримських татар з їх батьківщини

Сьогоднішня масова облава - старт різкого посилення репресій проти корінного народу Криму і України. Фінальна мета - максимальне витіснення кримських татар з їх батьківщини шляхом створення у людей цієї національності відчуття тотального страху. Але, всупереч очікуванням окупанта, кримські татари не здаються. Люди збираються разом, підтримують один одного, ведуть стрім у Facebook, попри те, що стримерів теж затримують і б'ють.

А тепер перенесемося в Київ. Панове політики, ви говорите - вибори? Не забувайте про народ, завдяки якому в Криму жива Україна! Кандидати в президенти, які твердять, що можуть домовитися з Путіним, але забувають про Крим і кримських татар, - вони і всю Україну "забудуть" на радість Путіну. Ідеальний тест на патріотичність політиків - це Крим. Хто його не проходить - тому не місце у владі в Україні. Якщо ця влада не окупаційна.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі