Якнайшвидше закінчити війну можна в один спосіб – здатися

У разі вдалого для Кремля результату виборів в Україні греблю зради прорве по-справжньому

Зрада - як весняний протяг. Вона вже свистить у просторі з усіх щілин. Кандидати в президенти, відразу кілька, готові "домовлятися" з Путіним. Цікаво, про що, якщо Крим Путін "не обговорює", а по Донбасу відправляє на переговори до своїх маріонеток, адже "на Україні - громадянська війна"?

Народний депутат дає інтерв'ю російській ФСБшній газеті, в якому пропонує українцям фактично змиритися з анексією, окупацією, а президенту - поїхати на окуповані території. Щоб що? Щоб реалізувати план Путіна?

Проросійський політик, стовідсотковий колаборант, разом з одним з кандидатів у президенти летить до Москви говорити з другою особою країни-агресора про "початок нової ери співпраці з Росією". І якщо вам здається, що все це якийсь жах, то я вам відповім - ні.

Ми не встигнемо озирнутися, як терористи в ОРДЛО стануть "такими ж українцями", а ветерани війни з Росією - "вбивцями українців"

Це тільки початок, легка репетиція. У разі вдалого для Кремля результату виборів в Україні греблю зради прорве по-справжньому. Вона поллється бурхливим потоком під найпотужнішим тиском з того боку, і нас дуже швидко затопить. Ми не встигнемо озирнутися, як терористи в ОРДЛО стануть "такими ж українцями", а ветерани війни з Росією - "вбивцями українців". Медійний і громадський дискурс перевернеться з ніг на голову зі швидкістю звуку. Адже головна мета багатьох кандидатів заявлена - "якомога швидше закінчити війну". На практиці зробити це можна лише в один спосіб - здатися. (Орвелл).

Це пропонують українському суспільству перед голосуванням за гаранта зовнішньої політики, оборони і безпеки. І це - повторюю - тільки початок. Завтра почнуть не пропонувати, а нав'язувати. З усіх екранів, на усіх ефірах. Зі словами про мир і загальну любов. Це не просто не неймовірно - очевидно, що так і буде. Я не знаю, що зараз можна протиставити цьому, крім мізків і ніг. Ніг - щоб піти на вибори. Мізків - щоб передбачити підсумок політики "відновлення відносин" жертви з насильником і не дати на неї "добро".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі