Звільнення Гладковського не виведе Порошенка з-під удару

Петро Олексійович не вміє жити по-європейськи

Звільнення Порошенком Гладковського є по-суті політичним визнанням вини. Таким чином президент позбувається токсичних активів, які можуть зашкодити йому провести успішну виборчу кампанію.

Петро Олексійович вичекав тиждень. У його команді заміряли, чи можна буде обійтися без кадрового рішення, а тільки лише "проханням" самого Гладковського до НАБУ розслідувати цю справу.

Соціологія показала — давнього бізнес партнера, який обіймає високу посаду, потрібно краще звільняти. Тим більше, що є ризики появи нової скандальної інформації. А "світлий образ" Порошенка за місяць до виборів треба зберегти.

Те, що затягнули на тиждень, зіграло з Петром Олексійовичем злий жарт. Порошенко завжди намагається показувати, що поступає як європейський лідер. Але насправді не вміє жити по-європейськи, тільки імітує це. Він представник старої еліти.

Звільнення Гладковського не принесе Порошенкові додаткових електоральних балів. У чомусь обмежить наступні проти нього удари, але не виведе з-під удару загалом.

З іншого боку, вірити у справедливе, оперативне розслідування теж не доводиться.

Останні 10-15 днів перед 31 березня стануть парадом компроматів

Щодо реакції українського суспільства, то зрозуміло, що історія з Гладковськими викликає гнів і обурення. Та давайте будемо відвертими, на виборця чекає ще багато порцій нових компроматів не тільки щодо кандидата Порошенка, але й інших - Зеленського, Тимошенко, решти. Тому оборонний скандал буде перебитий іншими історіями. А таких за 5 років запасли на кожного з політиків.

Останні 10-15 днів перед 31 березня стануть парадом компроматів. Тому історія з другом Порошенка може бути достатньо легко забута.

Цинізм такого "бізнесу", про який йшлося у журналістському розслідуванні, припиниться, коли дійсно буде рівність усіх. Бо коли президент і народні депутати мають недоторканність, це і провокує заробляти навіть на армії.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі