Росіянам остогидла Україна й Америка

Путін змінює свій курс

Цьогорічне послання Путіна Федеральним зборам цілком адекватне. Значно адекватніше, ніж торік. Чому? Воно відповідає настроям суспільства. Це соціальне послання.

Путін дуже мало говорив про зовнішню політику і геополітику. Тільки в кінці трішки погрюкав. Але це мінімальна ритуальна дія. Говорив він лише про соціальні питання. Обіцяв збільшити виплати там, збільшити виплати тут, дати цим, дати тим. Загальний сенс сформулював так: треба домогтися, щоб уже в цьому році люди відчували поліпшення якості життя, - пише Леонід Радзіховський для "Обозреватель".

Говорив він про це цілком адекватно з тієї простої причини, що знає: населенню Росії остогидла зовнішня політика, остогидла Україна, НАТО, Сирія, а вже тим більше якась там Венесуела або Африка. Про це взагалі ніхто чути більше не може. Та й Америка теж остогидла. Хоча багато хто вважає, що до Путіна доносять лише спотворену інформацію і тільки те, що він хоче чути. Ні це не правда. Він все знає.

Путін не зможе вкотре підняти рейтинг погрозами проти ворогів Росії і криками про те, що ми суверенні, великі і ніколи не відступимо

Рівень життя падає, популярність Путіна падає, рейтинг теж падає. Все це він знає. Знає і те, що не зможе вкотре підняти рейтинг погрозами проти ворогів Росії і криками про те, що ми суверенні, великі і ніколи не відступимо. Всім цим він може тільки остаточно його угробити. Тому і говорить те, що людям може бути цікаво і те, що вони хочуть від нього почути. Думаю, що цим посланням Путін хоч трохи, але свій рейтинг підніме. Вже точно не упустить.

А послання світу? Ну, як ви розумієте, іноземним політикам наплювати на те, скільки в Росії платитимуть вчителям, лікарям, які пенсії будуть платити пенсіонерам. Це нікого за межами Росії ні з якої країни не цікавить. Західні політики відреагують на ту частину, яка звернена до них. Вона банальна, нічого нового в ній немає. Ну, так, якщо американці розмістять ракети в Європі, то і росіяни розмістять ракети. Але це і так зрозуміло. А казка про той самий "Посейдон" - ну, не знаю, кого це може зацікавити. Ну, роблять якусь ракету, якийсь підводний човен... Але в Росії вміють робити ракети, все це відомо і нічого нового Путін тут не повідомив.

Передруковується з дозволу редакції "Обозреватель"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі