Політичні запроданці – не громадяни. Вони шкодять країні

Коли немає покарання, то буде порожнеча

У Києві 17 лютого на акцію проти проплачених мітингів вийшли близько тисячі людей. Вигукували "Ні проплаченим мітингам", "Мітинги - це не бізнес", "Ганьба". Кожному за участь пропонували 130 грн, але не дали. Напередодні у Харкові на підтримку кандидата в президенти Анатолія Онопрієнка вийшло біля 150 чоловік. Пропонували 1000 грн кожному. Насправді Онопрієко - маніяк, який вбив 52 людини. Схожий "розіграш" відбувся в Одесі.

Українське суспільство - це в першу чергу пострадянське, в якому багато людей з такою свідомістю. Багато бідних. Хочу похвалити тих активістів, хто провів ці акції. Це показує масштабність явища корупції перед виборами. Але акції нічого змінять.

Три роки тому пропонував внести зміни в законодавство щодо політичного шахрайства. Бо воно існуватиме до того часу, поки не буде серйозного покарання. Як для тих, хто бере гроші, так і для тих, хто їх дає. Останнім - покарання має бути серйознішим. Як тільки побачимо ці зміни у Кримінальному кодексі, то будуть результати. Зараз це просто акція. Корисно побачити, але практичного сенсу немає. Якщо завтра або післязавтра зробити таку акцію, відбудеться теж саме. Немає покарання, немає і боротьби з такими справами.

Наркомани були і будуть завжди. Але функція держави - не постачати їм наркотики, не сприяти цьому. Держава має боротись з цим як з явищем, хворобою

Не сприймаю політичних запроданців, як громадян. Вони шкодять країні. І продаж голосу - це злочин. Особливо з боку політиків. Не просто сказати - "ти поганий хлопець". Треба розслідування і покарання. Один раз, два, три. Тоді бажання купляти голоси пройде.

Такий тролінг показує суспільству, що відбувається. Це заклик до політиків, громадян - досить. Якщо хочете жити за законом, то проголосуйте правки до закону, які криміналізують спроби впливати на вибори. Наркомани були і будуть завжди. Але функція держави - не постачати їм наркотики, не сприяти цьому. Держава має боротись з цим як з явищем, хворобою. Коли немає покарання, то буде порожнеча.

Айдер Муждабаєв, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі