Щоб позбутися корупції, не треба винаходити велосипед

Навіть в'язниці не потрібні

Корупцію в нашій країні можна перемогти буквально за кілька років. При цьому не потрібні ніякі НАБУ і САП, антикорупціонери та інші споживачі західної допомоги. Навіть в'язниці не потрібні.

Для того, щоб позбутися корупції і популізму водночас, не треба винаходити велосипед. Потрібно просто імплементувати в Україні британське законодавство про боротьбу проти "брудних" грошей. Тільки застосувати його не до іноземців, а до власних громадян.

Потрібно імплементувати в Україні британське законодавство про боротьбу проти "брудних" грошей

Це законодавство дозволяє блокувати кошти, походження яких викликає сумніви. І дає можливість підозрюваному протягом декількох місяців довести законність заробітку цих коштів. Якщо не довів - кошти конфіскують. Але все відбувається в рамках цивільного, а не кримінального процесу, який можна розтягнути на роки. Тебе ніхто не карає, просто гроші йдуть до бюджету - не на "погану квартиру", а на хорошу армію або пенсію бабусі. А ти і далі можеш керувати митницею або боротися з корупцією, заробляти на нову конфіскацію.

Але я розумію, що ніхто до мене не прислухається. Адже і корупція, і боротьба з нею в нашій країні - гігантська індустрія, справжні сіамські близнюки, чиє існування забезпечує благоденство найбільш успішних людей України - корупціонерів, антикорупціонерів і популістів.

Будь-кого, хто пояснить українцям, як насправді позбутися корупції, вони змішають з брудом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі