Донецьк іде на дно

Зовсім перестали доглядати за будинками і підтримувати інфраструктуру

Продовжую спостерігати за тим, як йде на дно моє рідне і колись успішне місто. Де рівень життя був одним з найвищих в Україні, а разом з ним і весь регіон.

З початку січня постійно з'являються новини про те, як в ОРДЛО під вагою снігу провалюються дахи і руйнуються заводські цехи. Тільки за останній час - два смертельні випадки. Спочатку проваленим дахом вбило робітницю цеху Дебальцівського заводу металургійного машинобудування (кажуть, там зараз фасують палені сигарети). А 28 січня розвалився цех Горлівського машзаводу, в якому теж загинув робітник. В українські часи за всіх тодішніх проблем Донбасу не було такого, щоб все валилося в таких масштабах. Очевидно, зовсім перестали доглядати за будинками і підтримувати інфраструктуру, зовсім перестали чистити сніг (немає грошей), і в результаті - вже кілька смертей.

Пишуть і про катастрофічну ситуацію в Донелектроавтотрансі. Бракує близько 200 водіїв трамваїв і тролейбусів у Донецьку. І зрозуміло, чому не вистачає. На сайті електротрансу можна подивитися рівень зарплат. Водіям платять сьогодні 8-9 тис. рублів. Це десь 3,8 - 4,4 тис. грн. Дійсно, катастрофа.

Для порівняння, в Краматорську сьогодні зарплата водіїв тролейбусів від 7,5 до 11 тис. грн.

У Краматорську, який раніше був в області на третіх ролях, сьогодні рівень зарплат вдвічі вищий, ніж в Донецьку

У Краматорську, який раніше був в області на третіх ролях, сьогодні рівень зарплат вдвічі вищий, ніж в Донецьку! Хто міг уявити собі таке раніше?

Особливо мені подобається, коли в коментарі приходять прихильники ЛДНР і пишуть - зате у нас комуналка дешева, платити не треба! Так, дешева, не питання. Тільки в цьому випадку потрібно писати і про зворотній бік цієї дешевизни. Неприбране сміття, що гниє, дахи протікають, сніг не чистять, віялові відключення електрики, перебої з водою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі