У руках Вакарчука залишається два козирі

Його підтримка матиме тепер велике значення

А ви даремно оце вважаєте, що Вакарчук зняв інтригу щодо власної участі у виборчій кампанії. У руках Славка ще залишається дві сильні опції: когось підтримати або залишитися обабіч процесу.

У кульмінаційний момент слово підтримки лідера "Океану Ельзи" дасть набагато більший електоральний ефект будь-кому з кандидатів, аніж навіть, якби Вакарчук-кандидат знявся потім на чиюсь користь. Бо Славко проявив адекватність, залишився поза "брудною" виборчою кампанією. Він не вимазався нею, а відтак його підтримка згодом матиме більше значення. Своєю відмовою від участі у виборах він лише докапіталізував її.

Якщо ж Вакарчук не підтримуватиме нікого, то з цього найбільше скористає Петро Порошенко

Якщо ж Вакарчук не підтримуватиме нікого, то з цього найбільше скористає Петро Порошенко. По-перше, Гриценко так і не оформить собі такий жаданий статус єдиного і легітимного кандидата від "об'єднаної опозиції". По-друге, потенційні виборці Вакарчука в основній своїй масі молоді прозахідні громадяни, які не дуже заморочуються політикою. Відтак, вони здадуться під тиском масованого і емоційного державницького, прозахідного та виразно антиросійського контенту агіткомпанії Порошенка. Виборці Вакарчука не перекинуться до Гриценка автоматично. Вони радше перейдуть до Садового. Однак, основним вигодонабувачем пасивного небалотування Вакарчука стане Порошенко. Можливо, це той мінімум, який він випросив у фронтмена "Океану Ельзи".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі