Світоліна знайшла баланс у грі

Сильна сторона українки – вміє терпіти

Еліна Світоліна сьогодні вночі зіграє у чвертьфінальному матчі на турнірі Великого шолому. У півфінальних поєдинках на змаганнях такого рівня вона ще не виступала.

Великий шолом - досить тривалі змагання. Не 5 стандартних кіл, як у звичних, а відразу 7. Тобто, потрібно зіграти на два матчі більше. Це додаткова дистанція для тенісиста чотири рази на рік, яку потрібно вміти проходити. По-друге, потрібно вміти розподіляти власні зусилля, щоб на вирішальні матчі підходити у найкращій формі. Успішний гравець повинен всі зусилля зберігати до фіналу. Вміти додавати із кожним матчем. Сітка така, що із кожною новою сходинкою рівень суперника теж росте. Коли тенісист не має досвіду подібних турнірів, йому важко розподіляти сили на всі матчі. Усе це можна отримати тільки із досвідом. Поки він у Світоліної не великий.

У грі Еліни немає чогось особливого - шалених ударів чи подач. Але у неї хороша побудова розіграшу м'яча. Вона чекає та шукає шанс для потенційної атаки. Ця стратегія вимагає багато зусиль та фізичних затрат.

У грі Еліни немає чогось особливого - шалених ударів чи подач. Але у неї хороша побудова розіграшу м'яча

Багато чого на турнірах Великого шолому залежить від гармонії всередині гравця. Повинна бути внутрішня рівновага, впевненість у власних силах. Тільки так можна сподіватися на серйозні здобутки. Добре, що у Світоліної зараз немає негативу. Це видно по її виразу обличчя, за діями на корті.

Зазвичай, щоб виграти Великий шолом, потрібно провести протягом турніру складний матч. Для Еліни таким був поєдинок в 1/16 фіналу проти китаянки Чжан Шуай.

У чвертьфіналі Світоліна зіграє з японкою Наомі Осакою. Сильна сторона українки – вміє терпіти. Японка може грати так, що не буде важливо, хто перебуває на протилежній частині корту. Потрібно ці відрізки просто перетерпіти. Еліні варто повторити те, що вона зробила у попередній грі проти Кіз: у третьому сеті третього гейму українка фактично збила свою суперницю із налаштування на власну гру. Змусила нервувати, сумніватися у власних рішеннях, відмовитися від задуманого. Еліна має робити все, що вміє. І робити добре. Спокійний рух вперед, не думаючи про те, що було у минулому – це має бути рецептом успіху Світоліної

Фізично на відкритому чемпіонаті Австралії Еліна Світоліна виглядає добре. Є проблеми із шиєю, але не думаю, що це серйозно вплине на гру нашої тенісистки. Рух гарний. Світоліна знайшла баланс між вагою та мобільністю. Великі турніри без цього не виграють.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі