"Малага" взяла Селезньова через його низьку ціну

Фізична форма, швидкісні якості ніколи не були сильною стороною Євгена

33-річний український нападник Євген Селезньов перейшов із турецького "Акхісара" до іспанської "Малаги". Можна порадіти за футболіста. Зараз іспанський чемпіонат змагається з італійським за другу сходинку після англійського в плані сили національної першості.

Але новий клуб Селезньова важко назвати фінансово стабільним. Команда існує в режимі економії.

У іспанському футболі у Євгена проблеми можуть виникнути в тому, що він більше грає другим форвардом, тоді як у Іспанії здебільшого команди діють у три нападники. Від центрфорварда вимагають багато руху на полі. Це ніколи не було сильною його стороною. Ще однією проблемою для Селезньова може стати відсутність стабільності. Навіть виступаючи в Україні, так виходило, що Селезньов міг видати хороші відрізки, а міг "випасти" з гри. Тому схиляюся до версії, що "Малага" запрошує Євгена в першу чергу тому, що у плані фінансів цей гравець обійдеться клубу недорого – 500 тисяч євро.

Селезньов схожий за гральним стилем на форварда "Атлетико" Дієго Косту

Селезньов схожий за гральним стилем на форварда "Атлетико" Дієго Косту. Обоє мають бійцівські якості, заточені на ворота суперника, доволі емоційні. Тільки от форвард "Атлетико" агресивніший, краще грає головою.

Євген йде з турецького клубу, маючи конфлікт із головним тренером. Хоча ще навесні був одним із героїв команди. Допоміг "Акхісару" здобути Кубок Туреччини.

Без ігрової практики протягом останніх кількох місяців ігрова форма українського нападника буде не найкращою. Потрібен час, щоб відчути ритм футболу. Тим паче, що чим нижчий рівень дивізіону, тим більша інтенсивність гри. Всі команди б'ються до кінця. Гравці "Ювентуса", коли їх відправили до Серії В говорили, що там грати не так просто, як може здатися на перший погляд. Фізична форма, швидкісні якості ніколи не були сильною стороною Селезньова. Тому йому буде не просто. Євген більше гравець штрафного майданчика суперника. Йому простіше, коли команда домінує, грає першим номером.

Новим тренером Селезньова у "Малазі" буде знайомий по роботі у "Дніпрі" Рамон Муньїс. Цей іспанський фахівець працював у тренерському штабі Хуанде Рамоса в "Дніпрі". У клубах високого рівня трансферами займаються відповідні люди. А в клубах простіших, де не так багато грошей, часто буває, що самі тренери проводять трансферну кампанію. Запрошують гравців, яких добре знають. Не варто також відкидати фактор агентської роботи. Останнім часом багато наших гравців їдуть до Іспанії. Відповідно вже якісь контакти напрацьовані.

У вищій лізі Іспанії ні Коноплянка, ні Зозуля, ні Артем Кравець, ні Швед закріпитися не змогли. Але це не трагедія. Все індивідуально

У вищій лізі Іспанії ні Коноплянка, ні Зозуля, ні Артем Кравець, ні Швед закріпитися не змогли. Але це не трагедія. Все індивідуально. Пригадую, як Карпін та Мостовий були на провідних ролях у "Сельті". Багато чого залежить від команди, куди переходить гравець та від його сильних сторін. Не варто дивитися на невдачі інших, а просто працювати над собою та йти власною дорогою.

Селезньову потрібно віддати належне. У 33 роки він знаходиться на хорошому футбольному рівні. Зазвичай в Україні футболісти вже у 30 років починають "здавати". Євген вчасно зрозумів, що без правильного підходу до тренувального процесу та індивідуальної підготовки довго він грати не зможе.

Якщо Селезньов набере гарну форму в Іспанії, то зможе допомогти збірній України. Пригадайте, як свого часу, 33-річний Олександр Горшков приніс користь збірній в матчі проти Іспанії. Тоді Леонід Буряк знав прекрасно можливості гравця по спільній роботі в "Чорноморці". Так само зараз можливості Селезньова прекрасно відомі тренерському штабу збірної України. Варто тільки їх використати за потреби.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі