Моуріньйо відстав від сучасного футболу

"Манчестер" схожий на команду, в якій гравці тільки отримають зарплату, а не думають про результати

Матч "Ліверпуль" - "Манчестер Юнайтед" показав, що Юрген Клопп врешті знайшов золоту середину під фініш першого кола, коли на носі новорічний марафон матчів у чемпіонаті. Мерсисайдці підійшли до піку форми у потрібний момент. Минулого тижня змогли поєднати дві важливих перемоги: у Лізі чемпіонів над "Наполі" і над "Манчестер Юнайтед" у АПЛ. Причому, в обох випадках "Ліверпуль" був різний. І у обох випадках потрібно було перемагати.

Багатьом вболівальникам подобалося, коли команда Клоппа була атакувальною, не особливо думаючи про оборону. Сьогоднішній "Ліверпуль" став прагматичнішим. На перше місце вийшов результат, можливо, переваживши видовищність та наповнення гри.

Сьогоднішній "Ліверпуль" став прагматичнішим

Глибина складу "Ліверпулю" зараз достатня, щоб грати успішно, як в чемпіонаті, так і Лізі чемпіонів. Німецький тренер підбирає склад, виходячи від конкретного суперника. При подальшому застосуванні ротації "Ліверпуль" має можливість продовжувати успішно грати далі, претендуючи на успіх в Лізі чемпіонів та вести боротьбу з "Манчестер Сіті" за чемпіонство в Англії. Єдине - у такому разі потрібен досвід переможця. Змагаючись із такою командою, як "МЮ", кожна втрата може стати вирішальною.

Усі літні новачки "Ліверпуля" приносять користь команді та стали своїми. Юрген Клопп має риси, які дозволяють розвивати гравців. Кейта почав грати відразу. Фабіньйо із часом теж знайшов себе у команді та почав приносити користь. Шачірі став джокером команди в атаці. Голкіпер Аллісон почав грати із першого матчу. Усі нові футболісти показують прогрес по ходу сезону, стають кращими. Завдання тренера не тільки запрошувати готових виконавців, але і вчити їх. Це ознака найвищого класу тренера. Так роблять Гвардіола, Саррі.

Відставка Моуріньйо тільки підтвердила, що у середині "МЮ" не все добре. "Манчестер" схожий на команду, в якій гравці тільки отримають зарплату, а не думають про результати. Команда зібрана Моуріньйо під його бачення футболу. Десь він перегнув палицю. Почав робити ставку на високорослих гравців, ігноруючи прагнення команди грати у футбол. Потрібно звертати увагу не тільки на антропометрію. Безперечно, гравці "МЮ" швидкі, гарно вміють оборонятися, але вони не встигають за більш пластичними та гнучкими суперниками.

Весь футбол Моуріньо був направлений на руйнування чужої гри

Якщо за часів Фергюсона манкуніанці грали у футбол, то зараз виконавці підібрані під стиль футболу, який не приносить ні задоволення від гри, ні результату. Весь футбол Моуріньо був направлений на руйнування чужої гри. "Ліверпуль" на "Енфілді" мав перевагу за ударами в шість разів. Напевно, у такій ситуації має бути соромно. "МЮ" створив за весь матч тільки один момент, який призвів до голу після помилки голкіпера господарів. Присутні на матчі легенди "Манчестера" Бобі Чарлтон та Алекс Фергюсон готові були провалитися від сорому за таку гру їхньої команди.

Гра Моуріньйо стала занадто консервативною. Футбол в Англії відійшов від банальних навісів та силової боротьби. Потрібно приділяти велику увагу тактиці, формуванню команди. Можливо, такий футбол був би ще актуальний у інших країнах, але в Англії грають набагато швидше. Тому тут принципи Моуріньйо просто не діють. Його відставка була очевидною.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі