Росіяни підтримують нинішній режим з єдиної причини

Ахіллесова п'ята влади

У стрічці повно посилань на "патріотичний" шансон якоїсь тюменської співачки Жанни Прохоріхіної. Ця пісня - буквально соціологічне дослідження в віршах. Починається вона так: "Знаете, что будет, если Путина не будет? Будет хаос и в стране война!". Саме на цій впевненості тримається підтримка російської влади більшістю населення. Від Путіна вже нічого доброго не чекають. Просто бояться: якщо він піде, буде ще гірше - велика війна і хаос.

Люди вже не сподіваються, що Путін переможе корупцію, бідність, соціальне приниження більшості населення. Все це їм зовсім не подобається, але вони готові терпіти - "аби не було війни". Масова підтримка нинішнього режиму закінчиться тільки тоді, коли росіяни усвідомлять, що саме продовження путінського правління несе загрозу великої війни і наростаючого хаосу.

Масова підтримка режиму закінчиться тільки, коли росіяни усвідомлять, що продовження путінського правління несе загрозу великої війни і хаосу

Опозиційні лідери, мабуть, цього не розуміють. Вони бояться образити почуття "патріотичної більшості" і намагаються не надто критикувати зовнішню і військову політику Путіна. А про Крим взагалі не говорять або намагаються догодити і нашим і вашим, розповідаючи якісь дурниці про нові референдуми і "небутерброди". Було б не тільки чесніше, але і ефективніше пояснювати людям, що через загарбницьку політику Путіна країна котиться в прірву. Що захопивши Крим, влада не тільки посварилися з українським сусідом, але встала на шлях протистояння з Заходом, яке може закінчиться тільки поразкою і хаосом. Що влізаючи в Сирію, ЦАР, Лівію, влада плодить нові "Афганістани", в яких будуть гинути нинішні старшокласники, а закінчиться це все ганебною втечею.

Опозиційні лідери про Крим взагалі не говорять або намагаються догодити і нашим і вашим

Викривальні фільми Навального про чиновників-корупціонерів - це прекрасно. Завдяки їм мем "Путін-злодій" відомий навіть дітям. Але викривати корупцію недостатньо. Потрібні такі ж фільми про загарбницьку зовнішню політику Путіна, що веде до військової катастрофи. Ситуація в країні зміниться тільки тоді, коли стануть настільки ж популярні, як "Путін-злодій", меми: "Путін - це війна", "Путін-вбивця", "Путін - це катастрофа".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі