СРСР в Україні помре, коли двері в метрополітені перестануть бити по обличчю

Справа лише в ментальності

У країнах Євросоюзу мешканця України чекає дивовижне відкриття. Виявляється, в метро можна обійтися без тугих, важких дверей, які б'ють по обличчю наступного пасажира, якщо їх не притримати. І без ідіотських совкових турнікетів, які б'ють по ногах, якщо ти зловив ґаву. Втім, останні здогадалися на деяких станціях замінити навіть у нас.

До деяких речей звикаєш настільки, що в якийсь момент вже перестаєш помічати їхню дурість і безглуздість. За роки життя в Києві я вже так звик до цих дверей, що коли спустився в метро Відня навіть відчув дискомфорт. Спочатку не зрозумів, чого не вистачає. А потім дійшло. Без цього прориву крізь безглузді совкові двері охоплює дивне відчуття незавершеності. Ніби не виконав якусь необхідну умову.

Без цього прориву крізь безглузді совкові двері охоплює дивне відчуття незавершеності

Причому, найбільш вражаюче, що ці двері встановлюють в Україні навіть на нових станціях, які побудували вже після розпаду СРСР. Мабуть, тому що "так прийнято".

Напевно, справжня декомунізація у нас відбудеться лише тоді, коли двері в метро перестануть бити пасажирів по обличчю, а турнікети - по ногах. Ця реформа не вимагає ні серйозних витрат, ні надмірних зусиль. Справа лише в ментальності.

СРСР остаточно помре, коли турнікети в українському метрополітені стануть відкриватися і пропускати пасажирів після оплати, а не затискати їх в лещата в разі якоїсь заминки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі