Про опалення в Смілі можна знімати серіал із назвою "Зачароване коло абсурду"

За злодійські схеми команди Фірташа знову заплатять українці

В Україні виникли проблеми з опаленням. У Шепетівці, Смілі місцева влада оголосила надзвичайний стан. Люди перекривають дороги. Погрожують масовими акціями непокори, якщо опалення не включать найближчим часом.

Вирішив більше дізнатися про ситуацію в Смілі. Знайшов статтю. Дочитав до половини і тільки тоді помітив, що ця стаття написана рік тому. Тобто, в 2017 році в Смілі та Шепетівці було те ж саме. І позаминулого року теж. Реально якийсь опалювальний день бабака.

Про Смілу можна знімати серіал. Щороку трапляється одна і та ж проблема. Люди погрожують перекрити дороги. Місцева влада звинувачує у всьому компанію-постачальника. А центральна влада обіцяє втрутитися, розібратися і покарати винних. У підсумку все закінчується тим, що опалення все ж включають, і ситуація вщухає рівно на рік.

Весь цей рік ніхто, зрозуміло, навіть не думає нічого вирішувати. Люди розходяться по домівках, борги ніхто не погашає, політики-популісти забувають про Смілу до наступного опалювального сезону. А потім все починається спочатку. Зачароване коло абсурду.

Люди справно платили цим компаніям за газ, але вони з Нафтогазом не розраховувалися. Гроші осіли десь на рахунках у посередника

Насправді суть проблеми в Шепетівці та Смілі одна. До недавнього часу поставками газу споживачам в цих містах кілька років займався один і той же постачальник, який зареєстрував у Смілі компанію "Смілаенергоінвест", а в Шепетівці - "Шепетівкаенергоінвест". Весь цей час люди справно платили цим компаніям за газ, але вони з Нафтогазом не розраховувалися. Гроші осіли десь на рахунках у посередника і загубилися по дорозі.

Торік, коли Сміла та Шепетівка залишилися без опалення, власника компаній "Смілаенергоінвест" і "Шепетівкаенергоінвест" Андрія Карпенка звинуватили в привласненні коштів споживачів і заарештували. Але незабаром народний депутат Іван Фурсін, бізнес-партнер Льовочкіна і Фірташа, взяв Карпенка на поруки і витягнув із СІЗО.

Минув рік. Зниклі гроші споживачів так і не повернули. Карпенка не покарали. Опалення знову немає. І тепер, швидше за все, борги Сміли будуть покривати з бюджету, щоб люди просто не замерзли в своїх квартирах. Тобто, за злодійські схеми команди Фірташа знову заплатять громадяни України.

Злодюга, пов'язаний з Фірташем, кинув два міста на гроші. І ніхто не може йому нічого за це зробити

Ситуація банальна, але при цьому влада всіх рівнів демонструє повну безпорадність і нездатність її вирішити. Злодюга, пов'язаний з Фірташем, кинув два міста на гроші. Вкрав десятки мільйонів гривень, і ніхто не може йому нічого за це зробити. Ситуація виникла ще минулого року, але ніхто за цей час не потурбувався, щоб розв'язати цю проблему до опалювального сезону. Тягнули до останнього, прекрасно розуміючи, що трапиться в кінці. Дотягли до скандалу. І тепер передбачувана кульмінація - в Смілу їде Юлія Тимошенко, яка буде радісно піаритися на ситуації. Набирати рейтинг і розповідати про "зубожіння, геноцид і терор холодом". Вона вичавить із ситуації все, що тільки можна.

А в Адміністрації президента потім будуть чесати голову і здивовано запитувати, чому у Порошенка такий низький рейтинг, а Тимошенко йде у відрив. Самі ж створюють райські умови для популістів, а потім пишуть, що "народ поганий".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі