Справа Гандзюк починає пахнути дорогими парфумами Тимошенко

Її вартувало б першою допитувати

Кілька слів про обставини нападу на Катерину Гандзюк та можливих замовників.

1. Протистояння проукраїнських та проросійських сил. Має право на існування. Чи належала Гандзюк до українських активістів? Переконаний, що так. Мер, якого вона так активно підтримувала й захищала, може бути чесним, а може виявитися корупціонером, але він був задіяний у протистоянні "русской весне" і всяким сепаратистським проявам.

Катерина мала персональний конфлікт із багатьма проросійськими діячами на Херсонщині, зокрема з "Опоблоку" та "Українського вибору" Медведчука. Чи могли їй за це помститися способом, спрямованим на залякування всіх політичних противників? Могли.

Катерина мала персональний конфлікт із багатьма проросійськими діячами на Херсонщині, зокрема з "Опоблоку" та "Українського вибору" Медведчука

Слабким місцем у цій історії є те, що скалічили Гандзюк якраз затяті націоналісти з добробатів та колишні члени Української добровольчої армії й Правого сектора. Щоправда, вони вже давно паралельно працюють простими бандитами. Тому питання залишається відкритим.

2. Сигнал меру Херсона Володимиру Миколаєнку. Гандзюк жорстко обстоювала інтереси мера, підтримувала його деколи в спосіб, який може шокувати. Коли хтось виставив смішливе фото, де мер гойдаєтьтся на дитячій гойдалці, яку щойно встановили, й доповнив це якимось зневажливим дописом, вона пригрозила, що викличе якихось людей, які "растворят его в щелочи". А чи не могла ідея з нападом і каліченням при допомозі кислоти, бути спровокована тією її заявою? Чи могли численні вороги мера таким чином йому помститися та спробувати залякати? Могли. Як могли й помститися самій Гандзюк, що мала пряму причетність до ухвалення рішень мерії. Там, де пахнуть гроші, часто табориться кримінал.

3."Батьківщина". Точніше - її "ширка"з "Опоблоком". Так, на Херсонщині дійсно така "ширка" діє. Саме завдяки появі такої спілки в області вкрай обнагліли проросійські й сепарські елементи.

На Херсонщині діє "ширка" "Батьківщини" з "Опоблоком"

Гандзюк, яка до того багато років була членом "Батьківщини" відреагувала ще на перші прояви тої "ширки". А коли проросійське об'єднання "Батьківщини" й "Опоблоку" почало війну проти мера Херсона, вона почала свою війну у відповідь.

Її зі скандалом вигнали з "Батьківщини", почали пресувати. Катерина в боргу не залишилася. У нас чомусь сором'язливо замовчують те, що її протистояння з "Опоблоком" було водночас персональною війною з її колишньою партією. Чи є в "Батьківщині" відморозки спроможні замовити напад на конкурентку та її жорстоке калічення (не думаю, що тоді думали про можливу смерть)? Якщо думаєте, що там таких нема, то можу позаздрити вашій дитячій наївності.

4. Соціалістична партія Іллі Киви. Партія була захоплена рейдерським шляхом і є маріонетковою структурою. Її, найімовірніше, контролює міністр МВС Арсен Аваков. Але на місцях витворився дикий симбіоз із психічної неадекватності, яку привніс у партію Кива, лівацької ідеології та відвертого проросійського трешу.

Усі ці ознаки бачимо в місцевого партайфюрера від Киви Кирила Стремоусова. З ним у Гандзюк були жорстокі перепалки й конфлікти, зокрема й на ідеологічному рівні. Там, де є партія Киви, там пахне духом Авакова. Там, де є Аваков, починає пахнути дорогими парфумами Тимошенко.

Там, де є партія Киви, там пахне духом Авакова. Там, де є Аваков, починає пахнути дорогими парфумами Тимошенко

5. Але і Нацполіція перебувала в числі ворогів Гандзюк. Особливо жорстке протистояння в неї було з керівником економічного управління херсонської Нацполіції Артемом Антоніщуком. Він через протистояння з Гандзюк втратив свою "хлібну" посаду. Та й сама Катерина припускала, що представники Нацполіції можуть бути причетні до замаху, тому не довіряла їхньому слідству. Через це Юрій Луценко після зустріч з нею почав переводити справу під контроль СБУ. Ну а де Нацполіція, там Аваков, а де Аваков, там пахне Тимошенко.

6. Помста типового криміналу.

А тепер поясніть мені, де тут є місце для "Порошенка і його оточення", який "вів війну проти активістів", як це заявляє Юлія Тимошенко. Усі є, у всіх є мотиви. Усі вони якимось чином пов'язані політичними контактами з Тимошенко. І ця консерва береться піаритися на злочині, за який її вартувало б першою допитувати, як головну підозрювану.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі