Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
23.10.2018
1

Хуг зі своїми моралями наївний, дурний чи ангажований?

Ніби наше бажання закінчити війну може вплинути на Росію

Александр Хуг 31 жовтня піде з посади першого заступник голови Спецмоніторингової місії ОБСЄ в Україні. Певно відчуває себе вільніше і дає інтерв'ю, штампує колонки з нібито правдою про "конфлікт". Прочитав кілька. Чомусь є стійке враження, що читаєш агітку умовного "опоблока". Наприклад уривок з колонки "По кому подзвін Донбасу" на "Kyiv post":

"Скрізь, у всіх регіонах України, люди хочуть знайти шлях для руху вперед. Скрізь є люди, які усвідомлюють, що кожен долар, витрачений на патрони і бомби, забирає один долар з ресурсів, спрямованих на встановлення миру; люди віддали перевагу економічному розвитку, захисту навколишнього середовища і соціального забезпечення, а також рівним правам для всіх, незалежно від етнічного походження, мови або статі; люди вже в курсі тієї реальності, яка знаходиться за межами довічного мислення, за межами антагоністичної гри, за межами білого і чорного".

Ну що це за маячня? Усі притомні якраз розуміють, що витрати на оборонку - це укріплення армії та їхньої безпеки. А з цих пацифістських брєднєй Хуга для середньостатистичного європейця складається враження, що в нас тут ісламська, до ручки мілітаризована держава, диференційовані права залежно від етнічного походження/мови/статі й агресивна державна пропаганда, спрямована на розділення українців.

Росія та її участь у розв'язанні та підтримуванні війни - все це в Хуга винесено за дужки. Знову всі в одному ряду: нападники і жертви

Знову ж таки, Росія та її участь у розв'язанні та підтримуванні війни - все це в Хуга винесено за дужки. Знову всі в одному ряду: нападники і жертви. Жодної згадки росіян. Миріться, завершуйте війну! І Хуг вірить, що її можна завершити за години, аби було бажання сторін. Риторичне питання - він просто наївний, дурний чи ангажований? Так ніби наше бажання закінчити війну може вплинути на Росію.

Кожного разу дивуюсь, що ця "відсторонена" єресь іде не від пересічного європейця, а від колишнього офіцера Збройних сил Швейцарії. Краще б розказав, як там результати розслідування по зливу персональних даних місії ОБСЄ росіянам влітку. Або чи ще працюють в місії співробітники, які фотографувалися на весіллі Бабая і не були звільнені в 2016-му.

Моралі тут читає.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі