Ранок киянина починається з двох каструль води

В країні немає ринку постачальників енергопослуг

Ранок типового киянина останні чотири місяці починається не з кави, а з "підігріву води". Саме так, киянам потрібно нагріти дві каструлі води, щоб вмитися, помити голову та привести себе у порядок.

Розумію, звучить дико як для європейської столиці, але це факт - кияни вже четвертий місяць не мають гарячої води у своїх кранах.

Війни між міською владою та Київенерго нічого на дали. І навіть втручання центральної влади в особі уряду, які перерахували кошти з держбюджету, теж завершилося безрезультатно. Чому? Все просто - в країні немає ринку постачальників енергопослуг.

Якби існувала конкуренція проблема не виникла

Наразі Київенерго монополіст подачі послуг і може як хоче "викручувати" руки киянам та міській владі. Якби ж існувала конкуренція і кожний киянин міг оперативно змінити постачальника послуг, проблема не виникла. Адже Київобленерго мав змагатися з новими конкурентами за кожного абонента.

Поки ринку не існує, кияни мають альтернативу, як боротися з монополістом. Наприклад, встановлювати сонячні батареї на дахах своїх багатоповерхових будинків. Але для цього треба не лінувалися, створювати ОСББ та вкладати спільні кошти в альтернативні джерела енергії.

Але замість проактивних дій ми ввечері сидимо коло телевізорів, а зранку гріємо два баняка води, продовжуючи сподіватись не на себе, а на міську владу, яка замість нас має змінити ситуацію на краще. При цьому, продовжуємо дивуватися, що нічого не міняється.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі