Ви впевнені, що все знаєте про цілющі властивості яблук?

Невідомі факти

Є речі, які ми мало цінуємо лише тому, що вони завжди поруч. Ми віримо у надзвичайні властивості "суперфудів", і так мало знаємо про справді цілющі продукти, які є навколо нас.

То що ми знаємо про яблука?

Вони багаті клітковиною, зокрема пектином, який поглинає токсини, радіонукліди, канцерогени, дарує свіжий колір обличчю, запобігає атеросклерозу, багатьом видам раку, є хорошою профілактикою алергій, зміцнює імунітет, бо живить корисні бактерії в кишечнику.

Що ще?

Яблуко багате на вітамін С і тартронову кислоту, яка сповільнює перетворення вуглеводів на жир. Тому яблука є хорошим замінником солодощів, коли настає "ломка" при відмові від цукру.

Яблука є хорошим замінником солодощів, коли настає "ломка" при відмові від цукру

Крім того, яблука – це:

Міцний сон. Містять мелатонін, який допомагає міцно спати та відновлювати й омолоджувати організм під час сну.

Ефективний антидепресант. Фітонутрієнти яблук "гасять" надмірну активність ферменту, який розщеплює серотонін та дофамін (нейромедіатори, дефіцит котрих зумовлює появу "сірого" настрою та депресії). Тому від депресії яблука дуже допомагають: одна-дві штуки в день.

Профілактика раку молочної залози. "Чи правда, що одне яблуко в день – і онколог не потрібен?" Під такою назвою було опубліковане дослідження в журналі Annals of Oncology. Вчені досліджували зв'язок між вживанням лише одного яблука в день для профілактики раку молочної залози. Виявилось, що у порівнянні з людьми, які вживали менше одного яблука, у тих, хто їв одне або більше яблук, ризик був на 24% нижчим. Також нижчим був ризик раку яєчників, гортані, колоректального раку та раку підшлункової залози.

Особливо важливо вживати яблука із шкіркою. Комплекс антиоксидантів та фітонутрієнтів є першою лінією захисту фруктів від агресивного зовнішнього середовища. В шкірці яблук знайдено особливу речовину, яка активує ген маспін, який використовується організмом для запобігання пухлин молочної залози. Коли розвивається рак молочної залози, ракові клітини відключають цей ген, а компоненти яблучної шкірки здатні активувати його знову. Тому в жодному випадку не викидайте яблучну шкірку.

Важливо вживати яблука із шкіркою

І обов'язково купуйте місцеві яблука.

Наостанок хочу поділитися оздоровлюючим рецептом на основі яблук – запіканка яблучно-гарбузово-висівково-шоколадна.

Гарбуз (500 г). Запікаємо.

Яблука (500 г). Очищаємо, ріжемо пластинками.

Фініки або банан (замість цукру; кому відразу важко відмовитися – одна повна столова ложка допускається, бо клітковина її поглине і глікемічний індекс буде невисоким).

Висівки вівсяні – півсклянки.

Пластівці дрібні вівсяні – півсклянки.

Солі – дрібку.

Кориця – за смаком.

Лимон – половина зі шкіркою, кісточки витягнути.

Яйця (3 штуки).

Збиваємо яйця у блендері, додаємо тонко нарізаний лимон, збиваємо знову, потім – банан або фініки і печений гарбуз, ще збиваємо, потім – висівки і пластівці.

Форму змащуємо оливковою олією або маслом, посипаємо висівками, накладаємо шар яблук, нарізаних тонкими пластинками, зверху посипаємо корицею, виливаємо гарбузово-яєчно-висівкову масу і випікаємо у духовці при 170 градусах приблизно 30 хв (щоб підрум'янилося і з'явився приємний аромат).

Нарізаємо лише тоді, коли охолоне, тоді яблучна основа стане желейною (за рахунок пектину).

Розтоплюємо шоколад і поливаємо кожен порізаний шматочок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі