Порошенко і Тимошенко востаннє йдуть на президентські вибори

Ніч виборів буде найгарячішою за останні 27 років

Виборча кампанія вже почалася. Але це ще не пік. Піком може стати схід із дистанції одного з топових кандидатів, об'єднання.

Зараз, коли Гриценко кожну неділю дозволяє собі постити фотографії, як він ловить рибу, значить кампанія не мчить стрімголов.

Садовий проводить чистку у київській "Самопомочі" і їздить по країні.

Порошенко, Тимошенко і Тарута розвішали свої борди.

Поки що це кампанія створення і оновлення образів. Запускаються меседжі, багато телеефірів, поділ медіаринку. Але це ще не жорсткі речі. Вони будуть згодом.

Все завішують білбордами, бо для Петра Олексійовича, Юлії Володимирівни, того ж Тарути, Гриценка, це буде остання президентська виборча кампанія — і по рокам і по зміні суспільної думки. Вони готові вливати як власні кошти, так і гроші олігархів. Розуміють, що далі їм нічого не світить. Та й самі не захочуть.

Якщо запрацює Антикорупційний суд, як у Нікарагуа, коли тамтешній президент сів після цього, то старим корупціонерам з білбордів не особливо хочеться подібної участі. Їм добре бути президентом Сомалі, але не президентом Швейцарії.

Їм добре бути президентом Сомалі, але не президентом Швейцарії

Після бордів почнеться період жорстких дебатів і скандалів. Потім дії - об'єднання, напади один на одного. І ближче до виборів — тотальна мобілізація. Будь-якими хитрощами затягнути свого виборця на дільницю.

Вишенька на торті — махінації на дільницях. Ніч виборів буде найгарячішою за останні 27 років. Будуть робити все можливе, тільки заради того, щоб сісти у головне крісло на Банковій.

Хто пройде у другий тур ще не зрозуміло. Ще багато подій станеться перед тим, коли побачимо фінального кандидата. Якщо піде не Садовий, а віце-спікер Сироїд, це може вивести її на друге-третє місце. Дві жінки в кампанії — це конкуренція, гарні медіа-скандали. І Сироїд вже у топі.

Або Гройсман підтримає Кличка у президенти. Порошенко взагалі вилітає. Кличко потрапляє на 2-3 місце.

Подібних прикладів можна навести багато.

У медіа багато вкладається, бо кожен сумнівається, що він пройде у другий тур. Навіть ті, хто знаходиться на першому і другому місцях.

50% виборців кожного кандидата не задоволені вибором. Фактично обирають з лайна. Мовляв, беремо те, яке з меншим запахом.

Меню кандидатів зіпсоване. Це як стара, радянська їдальня, де немає нормальних страв, які б хотілося з'їсти

Ось таке меню кандидатів. Воно зіпсоване. Це як стара, радянська їдальня, де немає нормальних страв, які б хотілося з'їсти. Вибираєш зіпсовані продукти — гнилі і контрафактні, крадені і із завищеними цінами.

Якщо з'явиться будь-яка більш-менш притомна альтернатива, голоси зразу перейдуть до неї. Коли умовно з'явиться свій Курц чи Макрон — молодий, розумний і на посаді. Як колись у 2014-у успішний мер Вінниці Гройсман пішов в спікери і далі в уряд. Дайте кандидатуру і вона виросте. Тільки, щоб вона була відмінна від того меню, яке є сьогодні.

Але не "оновлення" еліт між коміком і співаком, яке намагаються дати олігархи.

Потрібні люди з досвідом держуправління, чистими біографіями, і конкретними планами, як вести країну далі.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі