Як насправді "рятували Донбас від фашизму"

Ми повинні збирати всі факти таких злочинів

Ще один бойовик ЛНР Олександр Лис (Агафонов) з Росії зізнався, що в 2014 році Плотницкий спеціально обстрілював Луганськ.

Лис тоді воював у Луганську і ловив диверсантів, які обстрілювали місто влітку 2014-го з мінометів. Він розповів, що обстріл Луганська вели не українські ДРГ, а бійці батальйону "Заря", яким тоді командував Плотницкий. Деяких навіть зловили, ось тільки командування відмазувало їх і приховувало ці факти.

Олександр Лис – досить відомий персонаж. У 2014 році він став героєм українських ЗМІ через свої кровожерливі записи в соціальних мережах. Обіцяв вбивати українців і нікого не жаліти. Але пізніше, як і багато його соратників, розчарувався в "народних республіках" і повернувся в Росію. Тепер веде відеоблог на ютубі і багато критикує ЛДНР.

"Визволителі" навмисно обстрілювали мирних жителів, щоб налаштувати Донбас проти української армії і проти України

Ну що ж, ось ще одне свідчення того, що "визволителі" навмисно обстрілювали мирних жителів, щоб налаштувати Донбас проти української армії і проти України. Згодом їх з'являється ще більше, і вкрай важливо всі такі докази збирати і зберігати, щоб народ знав правду про те, як насправді "рятували Донбас від фашизму" в 2014 році.

Чесно кажучи, я не дуже вірю, що винних в цих військових злочинах Росія коли-небудь видасть міжнародному суду і тим більше Україні. Але ми повинні збирати всі факти таких злочинів навіть не для суду – для нас самих. Для історії. Щоб майбутні покоління не мали жодних ілюзій з приводу "русского мира" і "братнього народу". Щоб люди розуміли, що сепаратизм несе смерть, розруху і убогість. І щоб років через 20 жоден мерзотник не зміг сказати, що всього цього не було.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі