Руйнівні наслідки "об'єднання громад" стають очевидними для всіх

І це ж поки що тільки "квіточки"

Якщо ліквідувати в селі сільраду, школу, пошту, ФАП та інші заклади соціальної сфери, і добиратися потім до них за 10-20-30, а то й більше кілометрів по бездоріжжю - буде краще.

Хто, крім ідіотів або негідників-демагогів, може таке стверджувати?

Можновладці-корупціонери та їхні найманці "грантоїди" - стверджують.

Але бувають випадки "прозріння". Це коли очевидні від самого початку речі доходять і до прихильників "об'єднання громад".

Звісно, в першу чергу тоді, коли "принади об'єднання" торкаються їх особисто.

Ось один такий приклад. З листом до мене звернувся колишній співробітник Мінрегіону, який колись схвалював "децентралізацію шляхом централізації".

Далі цитую, дослівно:

"На жаль, той закон, що розроблявся, де було вказано доступність до шкіл, лікарень і т. д., не втілився в життя. У нас громада сформувалась за логікою грошей, це - третина бюджету району. 60 км - відстань між селами. Планувалось, що від кожного села буде однакова кількість депутатів, право голосу матимуть і старости. Вийшло, що кількість депутатів тепер залежить від кількості населення. Як наслідок, малі села майже не мають впливу на розподіл бюджетних коштів, хоча до загального котла можуть вносити більше. Приклад - Томашівка.

Малі села майже не мають впливу на розподіл бюджетних коштів, хоча до загального котла можуть вносити більше

Створення громад (маються на увазі "об'єднані громади". - авт.) виявило обкрадання звичайних селян через бюджет. В ...аланську ОТГ входять 8 сіл. Раніше це були 24 працівники, близько 200 тис. грн йшло на зарплату. Тепер в ОТГ 56 працівників, 8 старост і 8 діловодів, це близько 600 тис. грн. На 400 тис. більше. В рік близько 5 млн грн. Усіх працівників возять на роботу, це близько 500 грн в день. Це мінімум 150 тис. грн у рік (цифри явно занижені, в рази. - авт.). У той же час сестра (інвалід ІІ групи) звернулася за соціальною допомогою, яка виписана в бюджеті. Відповіді нема другий місяць. Хоча раніше в нас дотримувались всі терміни і з цим було дуже строго".

Як говориться - без коментарів. І це ж поки що тільки "квіточки". Коли період показухи у можновладців закінчиться, буде тільки гірше й гірше. Лише "адмінцентри ОТГ" отримуватимуть подачки. Усі інші "члени ОТГ" - вимиратимуть.

Лише "адмінцентри ОТГ" отримуватимуть подачки. Усі інші "члени ОТГ" - вимиратимуть

Питання до цього "реформатора", що прозріває, і до інших: так для чого ж було знищувати сільради, ще й порушуючи при цьому абсолютно всі, які тільки можна порушити, права людей?!

Чому не можна було надати не тільки ті, які зараз отримали фейкові "ОТГ", але й всі інші належні повноваження існуючим станом на 2014-2015 роки громадам?!

Аркадій Корнацький, народний депутат України

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі